TOP
Llaüts de pesca tradicional amarrats al port de la Savina. 7bts

Els pescadors de Formentera s’uneixen a l’aturada de la flota espanyola

La Confraria de Pescadors de Formentera s’ha adherit a l’aturada convocada pel sector pesquer en àmbit espanyol per protestar contra els alts preus del combustible. Les dos barques de bou i les 22 de pesca tradicional de la nostra illa estan cridades a restar amarrades en el port i els varadors els dies 21, 22 i 23 de març. Aquesta mobilització d’abast estatal es produeix a poques hores de la reunió que representants del sector mantindran el pròxim dimecres 23 amb el ministre del ram, Luis Planas.
En un comunicat de premsa, la Federació Balear de Confraries de Pescadors (FBCP) ha assenyalat que en aquesta reunió s’espera que el ministre “aporti solucions urgents per arreglar la gravíssima situació”, en referència a la pujada del combustible registrada les darreres setmanes. El president de la FBCP, Domingo Bonnín, ha assenyalat que “no s’entén que fins ara a l’Estat espanyol no s’hagi posat fil a l’agulla per ajudar el sector, quan governs d’altres països de la conca mediterrània, com França i Itàlia, ja han adoptat solucions d’urgència per donar suport immediatament als seus respectius sectors pesquers”.
Des de la nostra illa, Ivan Pérez Marí, patró major de la Confraria de Pescadors, ha exemplificat l’increment dels preus del combustible: “Abans que començàs la guerra d’Ucraïna pagàvem el Gasoil B entre 0,65 i 0,80 cèntims el litre, mentre que actualment el preu ha pujat fins a 1,30 euros”. Tot i això, Pérez Marí ha aclarit que el preu del combustible no és una de les despeses més importants que ha d’assumir el sector pesquer formenterer, que ja paga altes tarifes pels serveis de transport de mercaderia cap a Eivissa, enviaments de material i la línia d’electricitat de la Confraria. Malgrat aquesta realitat, el patró major ha indicat que la Confraria de Formentera s’uneix a la mobilització estatal per “solidaritat” amb la resta del sector.

 

Compartir

PROGRAMES