Els Reis d’Orient repartiran 200 quilos de caramels a Formentera

Aquest matí Rosa Rodríguez i Álvaro Villaseñor, de l’Associació de Reis Mags, han explicat a Ràdio Illa com s’organitza i com serà l’arribada a Formentera de ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

El Consell ha informat que els Reis Mags d’Orient arribaran amb barca al port de la Savina, a les 17.30 hores d’aquest dissabte 5 de gener. Mitja hora abans, a les 17 h al port, començarà l’espectacle RATS! de la companyia Campiquipugui. Aquest espectacle gratuït es reproduirà a Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola 30 minuts abans de l’arribada de la cavalcada als respectius pobles.


La Comitiva Reial estarà formada per sis engalanades carrosses, i gairebé una vintena de patges que repartiran fins a 200 quilos de caramels aptes per intolerants al gluten.

Recorregut i horaris
El circuit de la cavalcada començarà a la Savina i arribarà a Sant Francesc cap a les 18.30 hores a través de la carretera principal. A Sant Francesc la cavalcada entrarà dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigirà cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats entraran a l’església. En sortir del temple, els Reis es dirigiran al balcó del Consell, on les autoritats de l’illa els faran la rebuda institucional i saludaran el poble.
Cap a les 19.30 hores, Reis i comparsa continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal. Ja dins del poble, passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que esperi l’arribada dels Reis podrà saludar-los a l’envelat de festes i els nens i nenes de la localitat en podran rebre els regals.
Cap a les 21.00 hores, la cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar, on ses Majestats entraran a l’església per començar l’esperat repartiment de regals als infants d’aquesta població
A Sant Francesc el repartiment tendrà lloc a Ca ses Monges una volta finalitzada la Missa de Reis del dia 6 de gener, que se celebrarà a l’església del poble a les 11.30 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada vindrà acompanyada d’animació, enguany amb l’espectacle Rats! de la companyia Campiquipugui. Es tracta d’un espectacle itinerant de carrer, basat en el conte tradicional d’El flautista d’Hamelí. Una versió gegant i brètola de la història en què les rates fan de les seves amb tot allò que troben seguint les passes del flautista que les guia des de les alçades amb la seva flauta. Un espectacle divertit, dinàmic i visual per a totes les edats.

Paraules de benvinguda de la consellera
«Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera», segons ha declarat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador. La consellera ha volgut agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell.

 

About Author

Comments are closed.

background