TOP
El diputat Sanz reclama un impuls per implantar reserves a les aigües exteriors per protegir encara més el litoral Formenterer.

En marxa un projecte pilot de custòdia marina a les Pitiüses

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha signat un acord amb les entitats GEN-GOB i Soldecocos que permetrà iniciar el projecte pilot de custòdia marina a les Pitiüses, projecte que promou la intervenció dels agents implicats en totes les fases d’elaboració dels plans de gestió dels espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 de competència autonòmica.

Sistema de Custòdia Marina
El projecte es basa en quatre eixos: el disseny, la realització i l’acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l’aprovació dels plans de gestió; el foment d’un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball mitjançant una Mesa de custòdia marina, que permeti el seguiment i avaluació de la implementació de les mesures definides en els plans de gestió; i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d’àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Iniciativa participativa pionera a l’estat
Mas s’ha congratulat per haver materialitzat aquest acord i ha agraït a les entitats responsables la seva implicació i empenta “per posar en marxa una iniciativa participativa i pionera a l’estat, que apropa els agents socials als processos d’elaboració dels plans de gestió i, per tant, també apropa a la ciutadania a unes figures de protecció sovint desconegudes, com és la Xarxa Natura 2000”.
El director general ha explicat també que comptar amb aquesta eina “enriqueix els documents de gestió i estreny les relacions entre l’administració i agents socials, clau per fer feina de forma coordinada”.
Amb aquest acord, s’estableix el compromís de contribuir en el disseny i execució de les actuacions incloses al projecte, a més de constituir un grup de treball integrat per representants de cada entitat. El projecte pilot tindrà una durada mínima de quatre anys.

Compartir

PROGRAMES