TOP
La primera vacuna que arribarà a les Balears serà la de Pfizer.

Encara no hi ha data per a les primeres vacunacions de la covid a Formentera

La primera fase de vacunació de la covid-19 a les Illes Balears anirà dirigida als interns de residències de gent gran, el personal sanitari i sociosanitari que hi treballa i població de risc prioritària.
Està previst que les vacunes arribin a Mallorca el pròxim diumenge i a Eivissa i Menorca, l’endemà, dilluns 28 de desembre. Tant des del Consell de Formentera com des de l’Àrea de Salut s’ha indicat que els usuaris i treballadors del Centre de Dia de la nostra illa no s’acolliran a aquesta primera tanda de vacunacions, ja que no estan inclosos en la categoria d’interns i empleats de residències. Així mateix, des de l’Àrea de Salut s’ha comunicat que la vacuna arribaria a Formentera en una fase posterior, que encara es desconeix quin dia començarà.

La ciutadania de Formentera no haurà de desplaçar-se a Eivissa
La vacuna que s’administrarà serà la de Pfizer i ja s’ha instal·lat a Can Misses un dels tres ultracongeladors previstos que l’han de conservar a -80 graus. Malgrat que en un principi Salut havia anunciat que un dels tres ultracongeladors s’instal·laria a l’Hospital de Formentera, finalment s’ha confirmat que a causa del seu pes i dimensions, a més de per mesures de seguretat, tots els aparells restaran a Can Misses. Des d’allí es distribuiran les vacunes als centres sanitaris, sense que això suposi un perjudici per la ciutadania de Formentera, que no haurà de desplaçar-se a Eivissa per vacunar-se, sinó que s’enviaran a la nostra illa les dosis que siguin necessàries. Cal remarcar que la vacuna pot estar cinc dies conservada en un congelador ordinari sense perdre les seves propietats.
Per a l’inici de la campanya de vacunació, la comunitat de les Illes Balears espera rebre 120.000 dosis en les pròximes setmanes .

La vacunació a domicili és un “frau”
La Conselleria de Salut ha rebut diverses consultes de persones que asseguren que les han telefonat per indicar que els serveis sanitaris passaran per ca seva a vacunar-les de la covid-19. El Govern afirma que es tracta d’un engany i informa que el Servei de Salut no crida a la població per donar-li cita per vacunar-la a domicili. Per tant, es recomana que si alguna persona rep una cridada en la qual li expressen que passaran a vacunar-la a ca seva ignori aquest missatge i extremi la precaució, ja que és un frau. La conselleria de Salut no ha confirmat que cap d’aquests intents d’engany s’hagi produït a Formentera.

Compartir

PROGRAMES