TOP
Centre de distribució de la companyia. Endesa

Endesa destinarà 119.000 euros a millorar la xarxa elèctrica a Formentera

Endesa durà a terme enguany 9 actuacions a Formentera amb una inversió de més de 119.000 euros per millorar la xarxa elèctrica a la nostra illa. La companyia destaca en una nota enviada a mitjans que entre aquestes actuacions, emmarcades en el seu Pla Integral de Qualitat i Estructura, es farà una interconnexió entre línies de mitjana tensió (MT) i reformes de centres de distribució de la xarxa d’MT de 15 kV.

Actuacions
– Una interconnexió, amb canvi de conductor, de la LMT de Sant Ferran, amb la instal·lació de 2.870 metres de nou conductor de línia aèria de 15 kV.
– Reforma i millora de 4 centres de distribució.
– Instal·lació de 4 nous dispositius de telecomandament.

Xarxes intel·ligents i IA
Amb l’objectiu de respondre adequadament a les especificitats de les Illes Balears i a les necessitats del mercat, Endesa ha realitzat en els darrers anys una important inversió en la tecnificació de la xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels últims avenços tecnològics. Aquesta actuació acosta les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents.

Els dispositius de telecomandament aporten informació i controls addicionals als tècnics dels Centres de Comandament de la Xarxa, de manera que incrementa la capacitat d’execució de maniobres automàtiques aplicant algoritmes d’intel·ligència artificial (IA) i al mateix temps millora la informació de suport que reben els tècnics que operen les xarxes.

Amb aquesta inversió, de 119.000 euros, que s’emmarca dins del Pla Integral de Qualitat i Estructura de la Companyia per a millorar la xarxa de distribució elèctrica de Formentera, els clients veuran reflectida de manera directa la millora de la qualitat del subministrament.

Compartir

PROGRAMES