TOP
Imatge d’arxiu de la turbina des Ca Marí.

Engegada la turbina des Ca Marí per feines a una línia d’Eivissa

Des d’avui i fins divendres està previst que entri en funcionament la turbina de la subestació des Ca Marí. Es tracta d’una polèmica instal·lació amb dècades d’antiguitat que causa problemes de remors, fums i vibracions que els veïns de la zona fa anys que denuncien.
Red Elèctrica de España (REE) ha programat el funcionament de la turbina des de dilluns 9 de novembre a les 8 h fins divendres 13 de novembre a les 18 h, aturant durant l’horari nocturn, de les 22 h a les 9 h.
REE ha informat a Ràdio Illa que està previst activar la turbina per mor d’unes “feines d’adequació i millora” en la línia elèctrica entre les subestacions de Vila i platja d’en Bossa. Des de l’operador del sistema elèctric s’ha indicat que el flux energètic seguirà passant aquests dies pels cables submarins que alimenten Formentera, si bé es connecta la turbina “en previsió que pogués haver-hi una eventualitat”. Així mateix, des de REE s’ha assegurat que aquesta situació ja no es produirà quan el tercer cable submarí sigui una realitat, una infraestructura que hauria d’estar enllestida el 2022.

Compartir

PROGRAMES