TOP
Imatge de la campanya.

Entra en vigor l’actualització de la taxa de formentera.eco

Ja ha entrat en vigor l’actualització de la taxa per aconseguir l’autorització per a l’entrada, circulació i estacionament de vehicles a Formentera durant el període de regulació de formentera.eco, que enguany va del 15 de juny al 15 de setembre ambdós inclosos.

Mesura dissuasiva
Els vehicles de visitants han d’obtenir l’acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Pel que fa a la taxa, els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €/dia. “Aquest any hem triplicat la taxa respecte a l’estiu passat amb l’objectiu que, amb el pagament mínim per un dia de 15 €, aconseguim dissuadir alguns visitants d’un sol dia que en temporada alta contribueixen a la saturació de les vies de Formentera”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Acreditació de franc per als residents balears
Cal recordar que l’acreditació és de franc per als residents, però sí que s’ha de fer el tràmit al mateix web. Així i tot, els cotxes que tinguin l’acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguin l’impost de circulació a Formentera quedaran acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s’hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, sols introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l’autorització o si encara s’ha de tramitar.

En els dies vinents el Consell farà una campanya de comunicació perquè els residents de l’illa donin d’alta els seus vehicles i obtinguin l’acreditació.
Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50%, els elèctrics al 100% i els residents d’Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, tenen també l’acreditació gratuïta.

Compartir

PROGRAMES