TOP
Guanyadors del Beni Trutmann 2022. CIF

Entrega de premis i inici de l’exposició del Beni Trutmann

Avui s’ha fet entrega dels premis de la XIX edició del concurs de fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut 40 participants amb 108 fotografies presentades entre totes les categories. En concret, hi ha hagut 24 participants amb un total de 69 fotografies repartides entre les tres categories de fotografia: blanc i negre, color i foto denúncia. Pel que fa a la categoria júnior, hi ha hagut 16 participants amb un total de 39 fotografies.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha agraït la gran participació que ha tingut el concurs i ha donat l’enhorabona als guanyadors, que continuen transmetent l’esperit de Beni Trutmann, un fotògraf suís enamorat de Formentera, que va viure-hi durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor vers l’illa i la seva natura. Labrador ha assegurat que l’objectiu de “comprometre’s amb la defensa del medi ambient” es continua complint.

Fotografia a color
El primer premi de la categoria de fotografia a color, d’Adrián Pinilla Ballester, mostra el retrat de Joan a la porta de ca seva, al camí Vell de Cala Saona.

1er premi color – Adrián _Pinilla Ballester – Can Joan

 

Javi Parejo, guardonat amb el segon premi, ha retratat una escena típica de Formentera a la natura, una cabra baix una figuera. La fotografia del tercer premi, per a Jaime Franch Rojo, s’ha centrat en l’estany des Peix i retrata tentacles d’anemones marines de mar a sa Boca.

Fotografia en blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va realitzar Jaime Franch Rojo, una instantània feta a la Mola el 2013 titulada “Déjà-vu” on surt el far de la Mola al fons.

1er premi B&N_Jaime Franch Rojo_ Déjà-vu

 

El segon premi és una imatge que va fer Wolfgang Wicher l’any 1965, en el seu primer viatge a Formentera quan tenia catorze anys. Hi apareixen tres dones assegudes al costat de la Fonda Pepe a Sant Ferran.
La instantània de Lea Chave titulada “Dutxa en llauna”, feta al camí des Torrent, és la guardonada amb el tercer premi.

Foto denúncia
Iria Sánchez Rodríguez és la guanyadora de la categoria de foto denúncia, amb una imatge que transmet un missatge de denúncia al voltant de la problemàtica de l’habitatge a l’illa.

1er denúncia _Iria_Sánchez Rodríguez_Dicotomia d’habitats

 

Lea Chave amb “Graffiti d’interès cultural”, feta aquest any, mostra un grafit a l’edifici des Campament. El tercer premi ha set per a Josep López Vaño, una instantània d’un cotxe abandonat enmig de la natura a Tramuntana.

Els premis de les categories color, blanc i negre i foto denúncia són els següents: el primer premi està dotat amb 500 euros, el segon amb 300 euros i el tercer amb 200 euros.

Categoria júnior
En aquesta categoria, adreçada a joves de dotze a divuit anys, Eduard Marian Teofil Negru ha set el guanyador amb un paisatge nocturn.

1er premi júnior- Eduard Mariano Teofil Negru – Línia de llums

 

El segon premi ha set per a Ester Bordoy Riera amb la seva instantània “Llibertat marina”, una imatge escenificada amb la posidònia. I el tercer, per a Marina Tur Escandell, amb un primer pla d’una cabra. Els premis que han rebut són: una càmera digital compacta Canon Ixus 185 Z; una càmera digital instantània Fuji Instax Mini 11, i una càmera esportiva Polaroid Cube, respectivament.

Exposició
La mostra que recull les fotografies guanyadores i una selecció de les obres presentades al concurs es pot visitar a l’Ajuntament Vell des de demà dimarts fins al dissabte 14. L’horari de visita és d’11 a 14 h i de 18 a 20 h, excepte els dilluns al matí i els diumenges, que la sala roman tancada.

Compartir

PROGRAMES