TOP
Un anfós que no arriba a la mínima mida. La captura fou detectada el passat setembre. Foto: CAIB

Enxampat un bussejador furtiu a la Reserva de la Punta de sa Creu amb anfossos menuts

Els agents d’inspecció pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí han estès una acta de denúncia, interposada per guardapesques, per la captura d’anfossos per sota de la talla reglamentària a la Reserva Marina de la Punta de sa Creu, a Formentera. Els guardapesques de la reserva varen sorprendre un bussejador amb dos exemplars antireglamentaris a la zona de reserva integral, on està absolutament prohibit pescar. L’infractor s’enfronta a una multa de fins a 30.000 euros per una infracció considerada com a greu.

Vuit actes a l’agost
Durant el mes d’agost, els agents d’inspecció pesquera del Servei de Recursos Marins han estès ja, amb aquesta, fins a vuit actes per presumpta infracció a pescadors, tant professionals com recreatius, a les reserves marines de les Illes Balears.
De fet, dos dies abans i a la mateixa reserva, es va interposar una denúncia per pescar al curricà sense autorització i emprant un peix viu d’esca. A la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera es va estendre una altra acta el passat dia 13 d’agost per pesca submarina; i una altra el dia 21 a la Reserva Marina del Freu de sa Dragonera, pel mateix motiu.
D’altra banda, a les reserves marines del Llevant i del Migjorn de Mallorca, així com a la de la Badia de Palma, els guardapesques i inspectors de Pesca varen denunciar diverses persones per infringir la normativa de pesca. La Direcció General de Pesca i Medi Marí és l’encarregada de tramitar aquestes denúncies, segons el que dicta la Llei de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears.

Compartir

PROGRAMES