TOP
Una de les càmeres de control de Formentera.eco a la Savina.

Es disparen els dies amb la quota de cotxes esgotada a l’agost i per primera vegada hi ha un ple durant juliol

La quota de cotxes de visitants del sistema de regulació Formentera.eco s’ha esgotat durant 22 dies aquest estiu, assolint el màxim de 1880 turismes per jornada. El ple s’ha registrat durant 21 dies d’agost i, per primera vegada en cinc anys d’aplicació de la regulació, en una jornada de juliol, concretament el dissabte 29. Així mateix, durant l’agost s’han disparat els dies amb el sostre de cotxes esgotat, passant de 8 jornades el 2022 (quan el límit màxim era de 100 turismes més que enguany) als 21 dies del mes passat.
A més, la quota de cotxes de visitants ha estat per sobre del 75% tots els dies des de Sant Joan fins a principis de setembre, amb l’única excepció del dimarts 4 de juliol, una jornada en què es registrà una ocupació entre el 50 i el 74%.
Pel que fa a les motos dels visitants, des de Sant Joan i fins al setembre s’ha assolit una ocupació entre el 75 i el 99% únicament durant dos dies, mentre que la resta de dies ha registrat una demanda inferior: 31 dies per sota del 50% i 36 dies entre el 50 i el 74%. Això sí, dels 36 dies amb una ocupació superior (entre el 50 i el 74%), 26 s’han registrat a l’agost i 10 al juliol.

1140 propostes de sanció
D’altra banda, enguany s’han concedit gairebé 50.000 autoritzacions per circular per Formentera i se n’han denegat unes 2100, és a dir, el 4% del total.
Pel que fa a les multes per no comptar amb l’autorització per circular durant el període regulat, que enguany és de l’1 de juny fins al 30 de setembre, s’han interposat 1.140 propostes de sanció únicament fins al 23 de juliol, que és la darrera data de la qual se n’han publicat les dades.
Cal recordar que la multa mínima del sistema de regulació d’entrada i circulació de vehicles Formentera.eco és de 1000 euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES