TOP
La remor submarina al voltant de formentera i Eivissa es triplica durant l’estiu. Arxiu

Es Freus experimenten un volum de navegació 10 voltes major que Menorca o Mallorca

Les Pitiüses tenen un volum de navegació 10 voltes superior a la resta de les Illes Balears a causa del gran nombre de ferris i de transport de càrrega que connecten Formentera i Eivissa. Així es dona a conèixer a l’Informe Mar Balear 2022, un document que, entre altres factors, ha mesurat la remor submarina al voltant de les dues Illes, la qual es triplica durant l’estiu, dada que s’atribueix principalment als desplaçaments de la flota recreativa i a una major quantitat de ferris que connecten totes dues illes.

Per a fer front a les pressions exercides sobre el medi marí, l’informe parla de diverses accions encaminades a intentar reduir-les. La recollida de residus flotants a la mar des d’embarcacions o el Servei de Vigilància de la Posidònia són exemples d’aquestes respostes que donam com a societat.

El 2022 s’han recollit 20 tones de residus marins amb 22 embarcacions, 17 tones menys que el 2021, per manca de patrons. També l’any passat, s’ha registrat el nombre més gran d’actuacions del Servei de Vigilància Posidònia fins ara: 202.732, un 28,7% més que el 2021.
Així, s’han mogut l’11% de les embarcacions comprovades, un 6% menys que el 2018, però un 6% més que el 2021.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES