TOP
L’acte ha comptat amb la participació de 22 entitats i partits polítics. Foto: 7bts

Es tripliquen les taxes i s’amplia el període de regulació de vehicles

El Consell d’Entitats ha decidit per àmplia majoria triplicar el preu de la taxa a pagar pels vehicles que arribin aquesta propera temporada a la nostra illa. D’aquesta manera, els vehicles passaran a pagar 3 euros diaris amb una despesa mínima de 15 euros, mentre que per a les motos es fixa una quota d’1,5 euros i un mínim de 7,5 euros. La mesura ha set aprovada per 17 vots a favor i 3 abstencions, mentre que l’opció de duplicar la taxa sols ha rebut 2 vots favorables.
Així mateix, i per 19 vots a favor i 3 abstencions, s’ha decidit estendre el període de regulació d’entrada de vehicles des del 15 de juny al 15 de setembre, dues setmanes més que l’estiu passat. L’opció de mantenir les mateixes dates que el 2021 no ha rebut en aquest cas cap vot de les 22 entitats i partits polítics que han participat en el Consell d’Entitats.
Quant al sostre màxim, aquest es redueix un 4% més que la passada temporada i es fixa en 19.696 vehicles.

Garantir la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social a la nostra illa
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha valorat l’ampli consens existent a la societat formenterera en la línia de continuar treballant per a obtenir uns resultats reals quant a la minva de la saturació de la xarxa viària durant els estius i la consolidació de dades com l’augment del 70% dels ciclistes a les rutes verdes i un major protagonisme del transport públic.
González també ha volgut deixar clar que malgrat tenir en compte els interessos de les empreses de lloguer de vehicles, que veuran limitades les seves flotes, la regulació és el camí per garantir la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social a la nostra illa de cara al futur. El conseller ha avançat que aquesta setmana es mantindrà una reunió amb representants d’Aevab, la patronal dels rent a car, per tractar sobre problemàtiques com la pèrdua de llocs de feina a causa de la regulació que han fet avinents durant la sessió d’aquest dimarts.

Recorregut
Una volta votades i aprovades les mesures proposades al Consell d’Entitats, aquestes es duran a refrendar al ple d’aquest mes de gener. Quan es publiquin al BOIB a principis de febrer, ja es podrà activar el web formentera.eco de cara a la segona quinzena del mes vinent perquè ja es puguin tramitar directament les reserves.
Així mateix, des de Mobilitat es posarà en marxa a inicis de maig una campanya informativa adreçada als residents de Formentera i als treballadors de temporada, perquè es donin d’alta al web per arribar en unes condicions idònies al 15 de juny i començar a aplicar la regulació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES