TOP
Instantània de la mostra. MAEF

Exposició temporal “Principi vital: Closques d’ou d’estruç púniques” a Formentera

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) en col·laboració amb el Consell de Formentera presenta l’exposició temporal “Principi vital: Closques d’ou d’estruç púniques” al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Objectes singulars
Les closques d’ou d’estruç fenici-púnic són uns dels objectes més genuïns i excepcionals que poden trobar-se entre les col·leccions del MAEF. Interpretades com un element pont entre els vius i els morts, les seves decoracions en ocre vermell (amb elements vegetals o simbòlics) ens parlen del renaixement després de la mort.

Aquesta exposició ens permet gaudir d’uns objectes molt singulars i que, malgrat la seva relativa fragilitat i dels avatars soferts durant el seu enterrament en jaciments arqueològics, han aconseguit sobreviure al pas del temps, a vegades en un estat de conservació que pot arribar a sorprendre els visitants.

L’exposició mostra aspectes fins ara poc coneguts sobre l’estudi del seu procés de manufactura i decoració, incorporant al mateix temps les més recents troballes i mostrant al públic les tècniques de restauració i conservació emprades. Els visitants podran veure reproduccions fetes sobre materials originals (closques d’ous d’estruç moderns) així com models en 3D realitzats sobre peces arqueològiques del MAEF.

Els gairebé cent exemplars de closques d’ou d’estruç localitzats al llarg de més d’un segle d’excavacions a la necròpolis eivissenca del Puig des Molins, indiquen la seva importància en el ritual funerari fenici-púnic. De manera puntual, també s’han recuperat en contextos funeraris rurals (Can Català a Sant Joan de Labritja o Can Marines a Santa Eulària des Riu), i, fora d’un context funerari, també a Sa Caleta, Ses Païsses de Cala d’Hort o Illa Plana, tots ells jaciments claus de l’Eivissa púnica.

La inauguració tindrà lloc dilluns vinent a les 18 h, i romandrà oberta al públic fins al divendres 25 en horari de 9 h a 14. Dissabte i diumenge l’espai expositiu romandrà tancat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES