TOP
Dues persones caminen per la zona d’equipaments de Sant Francesc.

Formentera: 11 contagis, 2 nous hospitalitzats i 47 casos actius

En les últimes hores s’han detectat 11 nous positius de covid a Formentera, de manera que ja hi ha 47 casos actius, més del doble dels 22 contagiats de fa una setmana.
Del total d’afectats, 2 pacients han hagut de ser ingressats a l’Hospital de Can Misses: un resident de 73 anys i un turista de 64 anys que fins ara es trobava a l’hotel pont. A més, hi ha 45 contagiats que presenten un quadre lleu o asimptomàtic i resten aïllats sota seguiment facultatiu.

Formentera supera la franja dels 350 casos d’IA14
D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 522 casos de coronavirus a l’illa, que avui ha augmentant la incidència acumulada a 14 dies (IA14), arribant als de 386 casos per 100.000 habitants. Aquesta dada supera el topall de 350 casos que el Govern ha fixat per començar a aplicar les noves restriccions en les trobades nocturnes i la reducció d’horaris i aforaments de la restauració. La conselleria balear de Salut ha confirmat a Ràdio Illa que aquestes restriccions seguiran sense aplicar-se a Formentera i que la revisió de la situació es farà en dues setmanes.

Més de 40 hospitalitzats
A Eivissa s’han detectat 162 nous contagis i hi ha 1.426 casos actius, dels quals 1.384 són considerats lleus o asimptomàtics i hi ha 8 pacients a l’UCI i 34 en planta (entre ells els 2 de Formentera).
Atenent l’increment de casos registrat els darrers dies, l’Àrea de Salut ha tornat a activar el pla de contingència i destinar els 41 llits de la Unitat F de Medicina Interna exclusivament a malalts de covid. Els pacients amb altres patologies que es trobaven en aquesta zona se’ls ha traslladat a altres plantes.

Vaccinació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 9.394 dosis i hi ha 5.723 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 53,5% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 4.565 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 42,7% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES