TOP
Una treballadora sanitària a Can Misses.

Formentera: 30 positius actius, una hospitalitzada i la incidència a 268 casos

S’han detectat 6 nous positius a Formentera, de manera que hi ha 30 casos actius, és a dir, 20 contagis més que fa una setmana. Del total d’afectats, n’hi ha 29 que són lleus i resten aïllats sota seguiment facultatiu. D’altra banda, la turista de 20 anys provinent de Formentera continua recuperant-se en planta a Can Misses, després d’haver abandonat l’UCI.
D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 500 casos de coronavirus a l’illa, que presenta un increment de la incidència acumulada a 14 dies, ja que en un dia ha passat de 168 a 268 casos per 100.000 habitants. En tot cas la dada és més favorable que la de Mallorca (404), Eivissa (475) i Menorca (1.053). La taxa de positivitat a 7 dies també ha crescut a Formentera, del 8 al 9%. A Mallorca aquest índex és de l’11%, a Eivissa del 14% ia Menorca del 17%.
Cal esmentar que malgrat que el Consell ho ha sol·licitat en reiterades ocasions, Salut segueix oferint les dades epidemiològiques sense diferenciar entre residents i visitants. Aquest fet provoca que la incidència a les Balears tendeixi a créixer en època turística, ja que aquesta dada té en compte tots els positius (tant de residents com de visitants) en proporció no a la població flotant de les Illes, sinó a la xifra d’empadronats.

Més de 800 casos
A Eivissa s’han detectat 87 nous casos i l’illa arriba als 807 casos actius, dels quals 791 són lleus. Pel que fa a les 16 persones hospitalitzades, a Can Vilàs hi ha 2 pacients (un en planta i l’altre a l’UCI) i a Can Misses 14 més: 12 en planta (sense comptar la contagiada de Formentera) i 2 a l’UCI. Finalment, puja el nombre de professionals sanitaris en vigilància activa, que passa de 27 a 31, dels quals 9 són positius, 2 més que en l’últim recompte.

Vaccinació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 8.963 dosis i hi ha 5.562 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 52% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 4.241 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 39,6% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

PROGRAMES