TOP
La competició es disputarà aquest cap de setmana a ses Illetes.

Formentera acull la “Formula Kite Spain Series de Kitefoil”

Aquest cap de setmana es disputa en aigües Formentereres la regata de Kitefoil “Flying Sardine FKSS 2020 Formentera”. La Formula Kite Spain Series és l’únic circuit europeu de classe de vela olímpica. La competició té durant aquest 2020 un calendari de cinc proves de les quals ja se n’han disputat tres (Alarcón, Castelló i Mallorca). La darrera prova es farà a Tarifa el mes de desembre.

Promoció dels esports de vela
El gerent de l’àrea de Turisme, Carlos Bernús, ha explicat que “aquests 30 esportistes vénen acompanyats d’entrenadors, familiars i amics, el que suposa que al final han arribat a la nostra illa més d’un centenar de persones de la mà d’aquesta prova, uns visitants que són especialment benvinguts en aquesta època de l’any”.
Per la seva banda, la consellera d’Esports Paula Ferrer ha explicat que amb la celebració d’aquesta prova en aigües de Formentera és dóna visibilitat a uns tipus d’esports, els de vela, que tenen molts de seguidors a l’illa i els ha convidat que vagin a gaudir de l’espectacle a la zona de Ses Illetes.

Esportistes de primer nivell
Més d’una quarantena de regatistes de vuit nacionalitats diferents s’han inscrit en la competició de Formentera, que es divideix en dues classes: l’Open, en la qual competeixen les grans estrelles mundials de l’especialitat, i la F-One, competició Amateur de nous regatistes.
Cal destacar que una de les competidores és Gisela Pulido, líder del circuit i deu vegades campiona del món en l’especialitat de “free style”. És la primera volta que Pulido competirà a Formentera, i assegura que la regata serà molt disputada perquè Julia Damasiewicz, la seva oponent, “és una gran regatista i ens posarem les coses molt difícils”.
Les regates es disputaran en aigües del Parc Natural de les Salines. Demà divendres a partir del migdia es faran els entrenaments oficials, i el dissabte a partir de les 12 h i diumenge a partir de les 9.30 h es disputaran les proves oficials.

Compartir

PROGRAMES