TOP
Prova de covid.

Formentera arriba als 150 casos actius, amb un ingrés a l’UCI i un altre en planta

L’Àrea de Salut pitiüsa ha comunicat que a Formentera hi ha 150 casos actius, dels quals 148 són lleus o asimptomàtics i, per tant, resten aïllats i sota seguiment facultatiu. Pel que fa als dos casos que requereixen hospitalització, segueix en planta a Can Misses el turista de nacionalitat francesa de 64 anys i provinent de Formentera. Així mateix, segueix a l’UCI de l’Hospital de Son Espases el resident de 55 anys que fou ingressat a la unitat de crítics de Can Misses el passat 14 de desembre i posteriorment, el 28 del mateix mes, traslladat al centre de referència de les Balears per poder ser tractat amb la tècnica d’oxigenació extracorpòria (ECMO).
D’altra banda, els pares de la primera formenterera de l’any, que també són positius en covid, segueixen sent pacients lleus i ja han rebut l’alta hospitalària, de manera que ara queden sota seguiment dels equips d’Atenció Primària.
En les últimes hores, l’Àrea de Salut pitiüsa ha informat d’un nou positiu lleu a Formentera, una xifra que no coincideix amb l’increment de 19 positius que ha patit la xifra de casos lleus de l’illa. La mateixa font ha aclarit que aquesta diferència s’atribueix al fet que alguns afectats no obtenen el seu diagnòstic en les proves PCR que realitza la Salut pública, sinó en clíniques privades o amb un test d’antigen que després certifica el metge de capçalera. En aquests casos, els afectats són comptabilitzats directament en el col·lectiu sota seguiment d’Atenció Primària sense que hagin aparegut prèviament en el registre de nous diagnòstics.
A Eivissa, la Salut pública ha detectat 19 nous casos de covid, de manera que ja són 2.565 els afectats, dels quals n’hi ha 2.535 lleus i 30 que requereixen hospitalització, cinc a l’UCI i 25 en planta, dels quals un és l’esmentat turista provinent de Formentera.

 

Compartir

PROGRAMES