TOP

Formentera celebra el Dia Universal de la Infància 

L’àrea de Joventut ha organitzat durant tot el mes de novembre una nodrida agenda d’activitats adreçades a infants i joves per commemorar els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959), l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989) i celebrar el Dia Universal de la Infància que té lloc el 20 de novembre.
La responsable de Joventut i d’Infància, Vanessa Parellada, ha destacat que tot i les limitacions per poder organitzar activitats en aquest any de crisi sanitària, s’ha treballat de manera coordinada amb diverses àrees del Consell com ara Esports, Cultura, Benestar Social i Igualtat per a poder oferir un programa complet per als infants i joves de l’illa durant en el mes de la celebració del seu dia. “Precisament aquest any en què ells han estat els primers a patir la pandèmia, hem fet un especial esforç per poder crear aquest cartell amb activitats pensades especialment en ells, però també complint totes les mesures de seguretat”, ha declarat Vanessa Parellada.

Projeccions
La primera activitat té inici demà dimecres dia 4 amb la projecció al Casal de Joves de la xerrada Educar con humor d’en Carles Capdevila, reconegut periodista i comunicador que a partir de la seva experiència personal va escriure i fer xerrades sobre l’educació de filles i fills.
Els dimecres 11 i 18 continuaran les activitats amb les projeccions de les xerrades A mi yo adolescente: generaciones de David Trueba i Las emociones no se aprenden, hay que vivirlas de Mar Romera.
Totes aquestes projeccions es faran a les 18.30 h al Casal de Joves, van adreçades als seus usuaris i tenen com a objectiu conscienciar als més joves sobre gestió d’emocions i adolescència i l’educació.

Xerrades, congressos i conferències
Les xerrades són una altra part destacada del programa. Així, i amb la finalitat de millorar la relació de mares i pares amb infants i joves, resoldre dubtes i compartir espais de criança, tendrà lloc la xerrada Per què és important fomentar l’autonomia en els infants i com fer-ho fàcil! a càrrec de la terapeuta Anna Serra. Aquesta xerrada es farà demà passat dijous a la Sala d’Actes del Consell de Formentera a les 17 h. Per poder-hi assistir s’ha de fer reserva al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o cridant al telèfon 971 32 12 71.
Enguany torna el congrés Vívete d’Eivissa i Formentera el dia 6 de novembre amb la seva quarta edició i organitzat per Proyecto Juntos. En aquesta ocasió amb l’objectiu de reflexionar sobre actituds, valors i emocions amb Toni Nadal, entrenador i preparador físic de tenis d’en Rafa Nadal des de l’inici de la seva carrera fins al 2017; Nacho Dean, naturalista, aventurer professional i divulgador que ha estat la primera persona en la història en fer la volta al món caminant i unir nedant els 5 continents amb el propòsit de visibilitzar la importància de la conservació del planeta; Mery Oca amb la seva conferència Instagram em fa mal; i a Luis Daniel Martin, que ha sobreviscut a una leucèmia i a la covid. Aquest congrés es podrà seguir en línia i va adreçat als estudiants de l’institut de l’illa i a tots els joves.
Així mateix, el 24 de novembre està prevista la conferència a càrrec de na Yolanda Domínguez Canviar les imatges per canviar el món, que se centrarà en l’anàlisi d’imatges dels mitjans de comunicació actuals combinades amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista. L’acte tendrà lloc a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a les 19 h.

Espectacle familiar
El dissabte 14, a la Sala de Cultura a partir de les 18 h, es representarà Soñando a Pinocho de la Companyia La Tartana teatro, una activitat per infants de tres anys en endavant. Per assistir-hi també cal fer reserva enviant un email a reserves@conselldeformentera.cat abans de divendres 13 a les 10 h.

Parlament infantil
El divendres 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal de la infància, el Parlament de Balears acollirà la celebració del IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on participen infants i joves del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i de la resta de les illes. Està previst el seu desenvolupament en línia i es llegiran les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient.

Ple infantil
D’altra banda, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple, que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió. La data està pendent de determinar.

Activitats lúdiques i esportives 
El dia 22 es farà una sortida familiar amb bicicleta i passeig amb veler organitzada pel Casal de Joves i el Formentera Marxa amb la col·laboració de l’Escola de Vela. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu casal@conselldeformentera.cat
El 23 de novembre obrirà portes a les 19 h l’exposició Little Black Dress de Yolanda Dominguez a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, una obra que convida a la reflexió sobre gènere i consciència social, una mirada crítica a la representació de la dona en la moda i una invitació a abraçar la diversitat.
El dia 25, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, a partir de les 16.30 h a la plaça de la Constitució hi haurà Batucada amb Bloco Colubraria, seguida de concentració, lectura de manifest i la representació Un violador en el teu camí.
Tanca el cartell l’activitat de bateig de busseig en família amb Formentera Divers, que es farà el 28 de novembre a la piscina municipal, i per la que s’ha de fer reserva prèvia al correu poliesportiu@conselldeformentera.cat

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES