TOP
Presentació de la Fira. CIF

Formentera celebrarà la I Fira d’Ocupació i Emprenedoria

L’àrea d’Emprenedoria, el SOIB i l’IES Marc Ferrer organitzen el dijous 7 d’abril la primera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria de l’illa.
La fira se celebrarà al Jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur ‘Gabrielet‘ de 9 h a 15 h i comptarà amb diferents espais, des de taules informatives d’empreses amb ofertes de treball, a tallers de formació per a interessats a emprendre.

Inscripció d’empreses oberta
De moment, hi ha inscrites vuit empreses relacionades amb el sector turístic i del transport, i una altra de recursos humans que oferiran llocs de treball i faran entrevistes, encara que el termini de presentació d’empreses continua obert. Les entitats col·laboradores de la fira oferiran també informació sobre ocupació i formació.

Enfortir nexes entre empreses i treballadors
La presidenta del Consell ha mostrat la seva satisfacció per posar en marxa aquesta iniciativa per primera volta a Formentera: “Des del Consell som conscients de les necessitats, tant de les empreses per trobar treballadors com dels treballadors per trobar llocs de feina adequats a les seves capacitats. Així, des de l’àrea d’Emprenedoria s’ha impulsat aquesta fira, amb l’objectiu de crear un espai per establir sinergies entre les empreses i les persones desocupades”.
Juan ha assenyalat que aquesta fira “neix amb la intenció de continuïtat i amb la finalitat de millorar el mercat laboral de l’illa en tots els àmbits”, i ha animat treballadors i empreses a participar-hi.
La directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig, ha celebrat aquesta iniciativa impulsada des del Consell, que “permetrà enfortir els nexes entre les empreses i els treballadors; en el seu estand, el SOIB informarà, orientarà i assessorarà les persones que ho necessitin”.

Eina per al creixement econòmic i social de l’illa
Per la seva part, el responsable de l’Aula d’Emprenedoria de l’IES Marc Ferrer, Pepe Salvador, ha assenyalat que des del centre “es donarà a conèixer aquesta aula de l’institut, que creim que és una eina fonamental per al creixement econòmic i social de l’illa”. Salvador ha destacat que la fira és una “gran oportunitat per mostrar l’oferta formativa de l’institut”. D’altra banda, els alumnes del curs d’FP Bàsica de Cuina i restauració oferiran el càtering durant la fira.

Programa d’activitats
9.30 h Inauguració de la I Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2022.
10 h Xerrada: “SOIB: Eines per a la formació i l’ocupació”, a càrrec d’Iván Zamora, tècnic d’Ocupació i Mercat del Treball (SOIB).
11 h Xerrada: “Metodologies àgils: com convertir una idea en un veritable negoci”, a càrrec de Javier González Martínez, consultor i formador per al creixement empresarial (IES Marc Ferrer).
11.45 h Pausa
12.15 h Xerrada: “Coneix els recursos i ajudes per emprendre”, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d’Informació i Formació Empresarial (IDI).
13.15 h Taller: “Crea el teu model de negoci amb mapes mentals”, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d’Informació i Formació Empresarial (IDI).
14.15 h Taula rodona “Formació, Ocupació i Emprenedoria”.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    14:30 conferència del emprenedors del Estany des peix sobre la seva experiència amb el govern mes progressista que hi ha hagut mai a Formentera

Deixa una resposta

PROGRAMES