TOP
Programa de les jornades.

Formentera celebra les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona del 3 al 7 d’octubre

Entre 3 i el 7 d’octubre tornen les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona. Les conferències se celebraran a la sala de plens del Consell de Formentera, a partir de les 19 h. L’entrada és de franc i no caldrà fer reserva prèvia.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que “la temàtica d’enguany ofereix un contingut variat d’aspectes socials, mediambientals, culturals o geogràfics de la nostra illa i la seva història que ens apropen una mica més al nostre passat”.

Guasch també ha recordat que els dos darrers anys s’està “recuperant la publicació de la revista Formentera, que recull les conferències pronunciades a les Jornades”, i que després d’actualitzar, l’any passat les dels anys 2015 a 2017, ara s’estan preparant les dels anys 2018 a 2020.

Programa de conferències
– Dilluns 3. “La vela de llaüt a Formentera: de la quotidianitat a l’empremta social i cultural”. Raquel Gonzàlez Cardona i Carmen Castelló Riera.
– Dimarts 4. “Els pactes successoris: una antiga institució de rabiosa actualitat”. Olga Patrícia Cardona Guasch.
– Dimecres 5. “Formentera a les revistes gràfiques del segle XX. Temàtiques recurrents a les publicacions periòdiques il·lustrades”. Joan-Albert Ribas Fuentes.
– Dijous 6. “Història del paisatge i gestió dels recursos vegetals a la Formentera prehistòrica”. Pau Sureda Torres.
– Divendres 7. “La pedrera de moles de s’Estufador de Formentera. Correlacions i síntesi de les moleres de Balears”. Joaquim Sánchez Navarro.

Com en els darrers anys, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs les Jornades dins de l’oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d’Educació del Govern balear reconeixerà els crèdits als interessats que assisteixin a les sessions.

Compartir

PROGRAMES