TOP
Instantània de la reunió. CIF

Formentera comptarà amb reforços per prevenir les festes il·legals

Avui divendres s’ha celebrat una reunió de coordinació extraordinària de seguretat entre el Consell
i responsables de la Guàrdia Civil, representants de Costes i Medi Ambient del Govern per demanar major dotació d’efectius i coordinació per assegurar la seguretat de l’illa i evitar les festes il·legals tant en zones protegides, com a cases.

Reforç amb la Unitat de Seguretat Ciutadana
A la reunió s’ha explicat que es reforçarà la presència de la USECICO (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil) a Formentera. Ana Juan espera que “amb la presència d’aquesta unitat i la col·laboració de la Policia Local es pugui fer una feina preventiva per evitar l’organització de festes il·legals a la nostra illa”.

Dos dels tres agents de Medi Ambient a Formentera, de baixa en plena temporada
La presidenta ha reclamat als responsables de la Conselleria balear de Medi Ambient que es reforci el personal dels agents de medi ambient que fan feina a Formentera, ja que, actualment, de les tres places que hi ha a la nostra illa sols una està en actiu mentre que els titulars de les altres dues places es troben de baixa. En aquest sentit, la presidenta ha apuntat que “el que no entenem, és que aquestes baixes laborals que són ja llargues i que es preveu que durin encara uns mesos més, no s’hagin cobert”. Juan ha recordat que aquests agents fan una tasca informativa i dissuasòria dins el Parc Natural quant a les concentracions il·legals de gent i la manca d’aquests efectius, per tant, contribuiria al descontrol que s’ha experimentat recentment a zones del parc com la platja des Cavall d’en Borràs.

Juan ha demanat també als responsables d’aquesta Conselleria que “cerquin fórmules efectives per poder sancionar els establiments situats en zones naturals que permetin que els seus clients incompleixin la normativa vigent i facin malbé el medi ambient”.

Per la seva banda, el conseller Josep Marí ha explicat que continuaran en marxa els dispositius especials de control preventiu a la zona des Cavall d’en Borràs del Parc Natural de ses Salines i ha tornat a demanar a la població que si veuen indicis d’una possible de festa multitudinària “avisin les forces de seguretat”.

Party boats i festes il·legals as Cavall d’en Borràs
Quant al fenomen dels party boats, que s’està tornant a repetir a les costes de la nostra illa malgrat la seva prohibició, la presidenta del Consell ha reconegut que aquest problema “no s’ha abordat de forma específica a la reunió”.
Juan ha apuntat que el que sí que s’ha posat damunt la taula és el fet que molta de la gent que participa en les festes il·legals que s’han organitzat al parc natural, concretament as Cavall d’en Borràs, prové d’embarcacions fondejades en aquella zona: “Gent que saben que hi ha festa o que volen participar de la festa”. Per això, ha demanat la presència de la Guàrdia Civil de la mar per a evitar l’acció d’aquests infractors.

Una persona investigada
Ara com ara hi ha una persona investigada per part de la Guàrdia Civil per desobediència a l’autoritat i per organitzar una de les festes il·legals que s’han fet els darrers dies a una casa de Formentera.

Compartir

Comentaris (1)

  • Can mayans

    I molt menys voldran venir d’agents de medi ambient condicions de vivenda lamentables i assetjament laboral

Deixa una resposta

PROGRAMES