TOP
Cada dia Salut actualitza les dades de la pandèmia a les Pitiüses.

Formentera continua amb 6 actius i una incidència per sota del risc

Formentera presenta unes dades d’afectació de la pandèmia idèntiques a les d’ahir, amb 6 actius. Del total de malalts, 5 presenten un quadre lleu i reben seguiment domiciliari i un altre ha de rebre atenció en planta a l’Hospital de Can Misses. D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 429 casos de coronavirus a l’illa.
Pel que fa a les dades epidemiològiques, segueixen similars a les de l’actualització d’ahir, amb una incidència acumulada a 14 dies de 16 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat de l’1,4%. Cal esmentar que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) estableix el llindar de 60 casos per 100.000 habitants a 14 dies i la taxa de positivitat del 3% per determinar que un territori es troba en risc.
Respecte a les vacunacions, a Formentera s’han administrat 382 dosis i ja hi ha 130 persones que han completat el cicle complet de vacunació.

Clausurada ca na Majora per falta de pacients
En l’àmbit pitiús, cal destacar que a l’Hospital Can Misses han rebut l’alta els dos últims pacients de la Unitat de Mitja Estada de ca na Majora, que ha quedat sense cap pacient hospitalitzat. Les persones curades han set dos eivissencs: Eulàlia, de 86 anys, i Josep, de 85 anys.
Aquesta unitat ha estat destinada a pacients de covid d’avançada edat que presentessin un quadre lleu o asimptomàtic. Ha comptat amb 56 llits, i està ubicada a l’edifici J, en el que era l’antic Hospital Can Misses, que ara queda sense ocupació.
D’altra banda, a Eivissa hi ha 350 actius, dels quals n’hi ha 298 lleus que reben seguiment domiciliari i 53 ingressats. Sobre les persones hospitalitzades, 39 es troben en planta (entre elles el cas de Formentera) i 14 més a l’UCI.
Finalment, continua baixant la xifra de professionals en vigilància activa fins als 14, dos menys que fa 24 hores, dels quals 8 són positius.

Compartir

PROGRAMES