TOP
Instantània de la reunió. CIF

Formentera demana 3,9 milions dels Fons Europeus per a millores a Sant Francesc, la Mola i la Savina

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, s’han reunit avui amb el director gerent de l’Agència Estratègica Turística de les Illes Balears (AETIB), Xisco Mateu.

Projectes 2022
En aquesta trobada han començat a treballar en la proposta que el Consell ha presentat a la convocatòria ordinària del Pla de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques del 2022, que puja a 3,9 milions d’euros i en la qual s’han presentat tres projectes:
– Millora i rehabilitació del carrer de Gregal, a la Savina, que permeti obrir una nova façana del poble cap a ses Salines.
– Conversió en zona de vianants del carrer de Santa Maria i el carrer des Vedrà i d’una part del carrer d’Antoni Blanch de Sant Francesc, amb l’objectiu d’ampliar la zona per a vianants del nucli urbà.
– Millora de l’entorn històric del Pilar de la Mola amb la finalitat de connectar la Casa del Poble amb la plaça de l’Església i fer una àmplia zona de passeig en el centre d’aquest nucli urbà que remarqui els diferents elements patrimonials ubicats en aquesta àrea.

El conseller Escandell, ha explicat que “amb aquests projectes es vol continuar fent més amables els pobles de la nostra illa, pensats per a les persones i amb la intenció de revitalitzar-los socialment i econòmicament”.

Altres projectes
En la reunió també han parlat sobre la línia extraordinària de finançament del Pla de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques, aprovada l’any passat i que compta amb un finançament de dos milions d’euros per executar els següents projectes presentats pel Consell:
– En l’àmbit de la transició verda i sostenible, hi ha una inversió de 250.000 euros per millorar i aplicar solucions telemàtiques intel·ligents a la regulació d’accés al parc natural de ses Salines, i fer més sostenible i racional l’ús d’aquest espai natural singular i altament protegit.
– En l’àmbit de millora de l’eficiència energètica, hi ha una dotació d’1.150.000 euros per instal·lar pèrgoles fotovoltaiques en aparcaments públics i col·locar-hi punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
– En l’àmbit de la transició digital, hi ha una partida de 250.000 euros per al tractament de dades massives per a la recerca turística, un projecte que s’està definint des de l’Observatori de Dades.
– Pel que fa a l’increment del control telemàtic de l’accés limitat de vehicles a l’illa, hi ha una partida de 350.000 euros que es farà servir per millorar la gestió del projecte formentera.eco de regulació d’entrada, circulació i estacionament de vehicles a la nostra illa.

Compartir

Comentaris (2)

  • Finselsous

    I si agafeu aquests 3,9 milions i feu una depuradora com toca, amb un bon emisari? I us deixeu de operacions estètiques

  • Finselsous

    250.000 per el tractament de dades massives ? Cal? I 350.000 per millorar el Formentera Econòmica ? Se us en va de les mans….

Deixa una resposta

PROGRAMES