TOP
Platja de ses Illetes.

Formentera rebrà 2 milions d’euros per a 4 projectes de sostenibilitat turística

Formentera rebrà 2 milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern central per l’estratègia de sostenibilitat turística en destinacions que s’invertiran durant aquest 2022 en quatre projectes. “Aquest pla persegueix millorar la sostenibilitat de la destinació Formentera amb l’impuls de projectes diferents interconnectats entre si”, ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell.

Parc natural
“Els projectes previstos emanen dels objectius perseguits en els quatre eixos que planteja l’Estratègia de sostenibilitat turística en destinacions”, ha detallat el conseller. En l’àmbit de la transició verda i sostenible, tipificat en l’eix 1, es preveu una inversió a millorar i aplicar solucions telemàtiques intel·ligents a la regulació d’accés al parc natural de ses Salines i les seves platges, fent més sostenible i racional l’ús d’aquest espai natural singular i altament protegit. Per aquest projecte s’ha aprovat una dotació de 250.000 €.

Pèrgoles fotovoltaiques
Pel que fa a l’eix 2, de millora de l’eficiència energètica, s’ha aconseguit una dotació d’1.150.000 € per la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments públics i la col·locació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en aquests aparcaments. “Amb aquest projecte seguim el camí cap a la mobilitat sostenible en què des de fa anys es treballa des del Consell i que vol impulsar la substitució del vehicle convencional per l’elèctric, entre d’altres”, ha apuntat Escandell.

Observatori de Dades
Amb referència a l’eix 3, de transició digital, es preveuen actuacions en matèria de tractament de dades massives per a la recerca turística i per obtenir dades per valorar l’evolució de les mesures encaminades a obtenir la sostenibilitat de l’illa, així com per estudiar noves mesures a aplicar. Per aquest projecte, que impulsarà la feina que es fa actualment des de l’Observatori de Dades, s’ha reservat una partida de 250.000 €.

formentera.eco
Quant a l’eix 4, relacionat amb l’increment del control telemàtic de l’accés limitat de vehicles a l’illa, s’han reservat 350.000 € que es faran servir per a la millor gestió del projecte formentera.eco de regulació d’entrada, circulació i estacionament de vehicles a la nostra illa.

Sense ajudes per la planta de residus de construcció i la millora de la Savina i es Ca Marí
Aquesta quantitat és la meitat que s’havia demanat al Govern de l’estat, ja que el Consell havia formulat peticions per valor de 4 milions per a 6 projectes, i Madrid ha descartat concedir una subvenció d’un milió d’euros pel projecte de construcció d’una nova planta de tractament i reciclatge de residus de construcció, i tampoc es rebrà la subvenció d’un milió demanada per escometre la millora de carrers i la dotació d’infraestructures en els nuclis de la Savina i des Ca Marí.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES