Formentera demana que el Decret Posidònia adjunti cartografía

Si bé la norma que prepara el Govern balear i que encara està en fase d’esborrany prohibeix de forma genèrica el fondeig sobre posidònia, el DEcret contempla que ancorar sobre la planta no serà sancionat si la praderia no és visible, no està senyalitzada o no consta en la cartografia oficial.

Per això, la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha anunciat que presentarà una al·legació per a que la norma inclogui un mapa que permeti localitzar les praderies, en comptes d’una llista que només les enumeri.

A més, el Consell Insular presentarà dues al·legacions més al Decret Posidònia. Una per eliminar les excepcions a la reponsabilitat sobre danys a la planta submarina. En aquest sentit, Aguilera ha indicat que el mal temps o la mala visibilitat no poden exonerar de sanció si es produeix un dany a la posidònia.

 

I d’altra banda, Aguilera ha explicat que el règim sancionador hauria de considerar l’eslora de l’embarcació en comptes de la superfície del dany causat sobre la pradera, ja que calcular l’àrea afectada complicarà la tasca dels agents de l’autoritat que apliquin la normativa sobre el terreny.

Recordam que el Decret Posidònia és una de les mesures estrella del Govern d’ARmengol. Ahir al vespre a la sala d’actes del Consell, el director general d’Espais Naturals, Miquel Mir, presentà aquesta normativa, que encara està en fase d’esborrany i que el Govern espera tenir aprovada l’any 2018. El Decret, a més de prohibir el fondeig sobre posidònia, també hi veta activitats com la pesca d’arrossegament, les instal·lacions d’aqüicultura o els abocaments contaminants d’emissaris i de salmorres de dessaladores,entre d’altres. LA norma també regula els usos i el mètode d’extracció de les fulles de posidònia que la mar diposita a les platges.

Més d’una trentena de persones assistiren a l’acte, entre els que s’hi trobaven representants d’associacions veïnals, de la patronal, del sector nàutic o dels partits polítics.

D’altra banda, el Director General d’Espais Naturals informà que des d’ahir hi ha una barca dotada amb patró i agent de Medi Ambient fent tasques de vigilància sobre els fondejos a Formentera. Es tracta de mitjans propis que el Govern balear aporta a l’espera que entri en funcionament el servei d’assessorament al fondeig l’1 de juliol, que comptarà amb sis embarcacions.

About Author

Comments are closed.

background