TOP
Alejandra Ferrer en el seu despatx.

Formentera demana un repartiment equitatiu dels recursos per a ordenació turística

La vicepresidenta i consellera d’Ordenació i Promoció Turística, Alejandra Ferrer, ha participat avui en la primera ponència de la Comissió Mixta de Traspassos amb relació al traspàs d’ordenació turística al Consell de Mallorca. En aquesta ponència s’ha presentat el text articulat definitiu d’aquest traspàs, ja que Mallorca és l’única de les quatre illes que no té aquesta competència.
La consellera ha explicat que “a la primera comissió, des de Formentera es va demanar la creació d’una unitat d’estudi perquè es pogués revaluar i reestudiar els traspassos que s’havien fet als altres consells perquè fossin equitatius”. “El que demanam és que s’ampliïn les competències i el finançament”. I ha afegit: “que el traspàs de personal funcionari i de programes i sistemes informàtics que es faran al Consell de Mallorca sigui també efectiu per a Formentera, per adaptar-lo a la situació actual, ja que varen ser transferides al Consell d’Eivissa i Formentera el 1997 i al Consell de Formentera el 2008”.

Formentera s’absté en la votació
En aquest sentit, la representant de Formentera s’ha abstingut en la votació i ha reiterat la demanda de calcular i estudiar conjuntament les competències i traspassos d’ordenació turística realitzats a les altres illes, tal com es va fer amb la transferència de la competència de Promoció Turística a Mallorca, Menorca i Formentera, en què es va revisar i millorar la dotació de la transferència d’Eivissa que havia assumit dos anys abans.
“En definitiva el que volem és que es tengui en compte que es traspassin més de 60 treballadors, així com mitjans econòmics i tecnològics, i que es revisin les necessitats dels altres consells perquè aquest repartiment sigui igualitari i just i adaptat a les necessitats actuals”, segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES