Formentera dóna suport a la víctima de la «Manada» de Manresa

Aquest migdia a la plaça de la Constitució més d’una trentena de persones han participat en la convocatòria d’Espai Dones sota el lema «Jo sí que et crec» per recolzar a la víctima de l’anomenada Manada de Manresa. Les persones concentrades, majoritàriament dones i també infants de l’escola d’Estiu de Sant Francesc, han escrit lemes en cartolines violetes, el color de la lluita feminista, com «no és abús, es violació» o «el patriarcado me da patriarcadas, abajo el patriarcado».


Al final de l’acte, els assistents han format una rotllana a la plaça i una integrant d’Espai Dones, Rocío Pavón, ha realitzat un breu parlament sobre la necessitat d’actualitzar el concepte d’igualtat en els estaments judicials. En declaracions a Ràdio Illa, la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, qui també ha participat a l’acte, ha remarcat que «avui cal representar a tots els homes i dones que creuen en el dret de disposar de la seva llibertat sexual i de poder dir que no davant de les agressions sexuals». La consellera de GxF ha assenyalat que «a més ara ens hem d’esgarrifar perquè hi ha una menor» involucrada i ha afegit que «s’ha de demanar que tenguem una justícia justa, no patriarcal».

El cas de Manresa
Recordam que sis joves seuran a partir de demà a la banqueta de l’Audiència Provincial de Barcelona, acusats d’abusar sexualment d’una al·lota de 14 anys, en una fàbrica abandonada després d’un botellot. La fiscalia demana penes per abús i no per agressió sexual, la qual cosa ha desfermat polèmica arreu de l’Estat.
El cas torna a portar al primer pla de l’actualitat la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual, ja que la Fiscalia considera que es tracta d’un cas d’abús i no d’agressió perquè suposadament no va intervenir violència o intimidació, un argument que ja va donar l’Audiència de Navarra en el cas de la Manada de Pamplona, i que ha corregit després la sentència del Suprem, que sí que aprecia intimidació.

About Author

Comments are closed.

background