TOP
Instantània de la roda de premsa. Foto: CIF

Formentera es blinda davant la covid

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat avui que a partir de demà dissabte, 16 de gener, es produirà el tancament perimetral de Formentera fins a almenys el dissabte 30 de gener. Així, es limitaran les entrades i sortides de persones a l’illa. Sols es permetran els desplaçaments essencials, per feina o assumptes mèdics, entre d’altres, que hauran d’estar adequadament justificats.

Protegir a la ciutadania
Segons ha explicat Alejandra Ferrer, aquesta és una mesura de restricció que té diferents objectius; per una banda “protegir a la ciutadania de Formentera, i per altra ser solidaris i col·laborar perquè es pugui mantenir l’atenció sanitària a l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”. La presidenta ha destacat també “la importància de tractar d’arribar a l’estiu amb la situació més favorable possible per a poder garantir la reactivació econòmica turística, i també perquè es pugui fer el procés de vacunació amb normalitat, un procés bàsic per finalitzar amb la pandèmia i fer passes cap a la normalitat”.

Situació “en cap cas favorable”
La presidenta ha afegit que hi havia dues opcions: passar a nivell 4 i tancar tota la part de restauració i restringir més els contactes socials, o prendre mesures de restricció que ens puguin protegir per poder continuar amb les restriccions de nivell 3, sempre que les dades segueixin així “perquè sabem que la situació pot canviar de manera ràpida”.
En aquest sentit, Ferrer ha destacat que ara mateix, “tot i que estam millor que a la resta de les illes, la nostra situació no és en cap cas favorable”. Per això, ha fet una nova crida a la responsabilitat i col·laboració de la gent, “en les setmanes vinents hem de reduir al màxim els contactes per poder tornar a una relativa estabilitat, tant a la nostra illa com al nostre entorn”.

Controls específics a la Savina
La Policia Local de l’illa, conjuntament amb altres cossos de seguretat com la Guàrdia Civil, faran controls sobretot al port de Formentera i també al d’Eivissa en cas necessari. S’ha demanat col·laboració a la Benemèrita per a realitzar controls amb suport de la Policia Local i del servei d’informadors del Consell de Formentera que explicaran a peu de port les noves restriccions.

Seguiment de qui arribi a l’illa
Així mateix, s’ha tornat a posar en funcionament el servei de centraleta i d’informació del Consell amb el telèfon 971 32 10 87 on es farà seguiment de les persones que venguin de fora demanant que facin un aïllament voluntari o restringeixin els contactes al màxim seguint les següents recomanacions:
– Evitar els desplaçaments a altres illes, encara que siguin permesos, prioritzant els mitjans telemàtics o ajornar-los en cas que sigui possible.
– Evitar les trobades laborals presencials, fomentant el teletreball i les reunions telemàtiques.
– Reduir les trobades socials i familiars.
– Limitar-nos al màxim al nucli de convivència.
– Respectar les mesures de seguretat (mascareta, distància, higiene, ventilació…).
– Prioritzar les activitats i trobades a l’aire lliure.
– Complir totes les mesures del Nivell 3 d’Alerta Sanitària.
– Si creus que has estat en contacte estret amb un positiu o creus que tens símptomes, AÏLLA’T i parla amb la teva empresa si estàs treballant.

També es recorda que és obligatori l’aïllament:
– En cas de ser positiu per covid.
– Si estàs pendent de fer-te la prova.
– Si estàs esperant resultats.
– Si ets contacte estret.

Els desplaçaments essencials hauran d’estar justificats i són els següents:
a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris o d’atenció veterinària.
b) Compliment d’obligacions laborals, professionals o empresarials.
c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius.
d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
e) Assistència i cura de gent gran, persones menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.
h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
j) Per causa de força major o situació de necessitat.
S’hi inclouen els desplaçaments justificats per anar o tornar de ports i aeroports i el desplaçament per anar o tornar d’una activitat esportiva federada que estigui permesa.
k) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada.

Amb totes aquestes informacions s’han editat cartells informatius perquè la població conegui la nova normativa.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES