TOP
Instantània de la reunió de coordinació. CIF

Formentera es coordina davant possibles víctimes de punxades

El Consell ha celebrat una reunió de coordinació per establir el protocol d’actuació en cas que alguna dona pateixi punxades a Formentera. En aquesta trobada han assistit el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d’Interior, Josep Marí, així com representants de la Policia Local, la Guàrdia Civil i l’Hospital de Formentera.

Rebuig a la submissió química
El conseller de Benestar Social ha enviat un missatge de “rebuig total a la submissió química de les dones, sigui la que sigui la forma com s’aconsegueixi, a les punxades i a l’assetjament masclista”, i ha recordat que “totes aquestes agressions són constitutives de delicte i seran perseguides”. Ramírez ha destacat que “les punxades tenen una finalitat dissuasiva perquè les dones no puguin gaudir de la festa i de l’oci nocturn”. En aquest sentit, ha assegurat que “les dones han de poder participar sense por en les festes i des del Consell, en col·laboració amb la resta de forces de seguretat i de l’hospital, treballarem perquè així sigui”.

Protocol d’emergència
Per la seva part, el conseller d’Interior ha destacat que “és important que les dones tenguin clar que si hi són víctima de punxades, les administracions públiques els donaran total suport i atenció”. La Policia Local, la Guàrdia Civil, el servei del 112 i els treballadors de Benestar Social, que estaran a la carpa de “No i punt” de Formentera, seguiran un protocol d’emergència per donar suport a la víctima. “Totes aquestes administracions actuarem de manera coordinada per oferir la millor atenció a les víctimes en aquest moment tan delicat”.

Com actuar davant una punxada
Així mateix, a la reunió s’ha traslladat el protocol d’actuació recomanat per a les possibles víctimes de punxades o testimonis d’aquestes agressions que puguin ajudar la víctima, pactat entre el Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars.
-Si sou a un local privat, heu d’avisar el personal. Si estau a una festa popular, us heu de dirigir a la parada “No i punt” de Formentera.
-Crideu al 112 o contacteu directament amb la Policia Local o la Guàrdia Civil perquè hi intervinguin.
-Seguiu les instruccions de la Policia Local, la Guàrdia Civil o el personal de “No i punt”.
-No us separeu del grup d’amics, ni us n’aneu soles si no us trobeu bé.
-Si us trobeu amb una víctima, escoltau-la i oferiu-li telefonar a una persona del seu entorn per donar-li suport. No la deixeu tota sola.
-Heu d’anar a urgències de l’Hospital de Formentera, on faran proves respecte de la punxada.
-En el cas que necessiteu atenció psicològica, crideu al 112 per activar el psicòleg de guàrdia.
-Es recomana que interposeu una denúncia davant la Guàrdia Civil.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES