TOP
Durant el mes passat hi ha hagut a la nostra illa 175 persones inscrites al SOIB. 7bts

Formentera és l’illa on creix més la contractació

Durant el maig s’han signat 803 contractes a Formentera, cosa que suposa un creixement del 679% en comparació amb el cinquè mes de l’any passat, quan se signaren 700 contractes menys per mor de la paràlisi econòmica derivada de la pandèmia. Proporcionalment, Formentera passa a ser la primera illa pel que fa a la contractació, seguida d’Eivissa, amb un creixement del 239%, i superant la mitjana balear, del 172%.
La majoria dels contractes (760) són del sector serveis, especialment de l’hostaleria, amb 511 acords laborals. A molta distància, i amb 26 contractes, hi ha la construcció, seguida per la indústria, amb 14 acords laborals i l’agricultura, amb 3.

Atur
El maig ha conclòs a Formentera amb 335 persones inscrites a l’atur, cosa que suposa una disminució en 107 persones (-24,2%) amb relació a l’abril i la reducció en 40 aturats (-10,7%) en comparació amb el maig de 2020. D’aquesta manera, Formentera deixa de ser la primera illa de les Balears pel que fa al creixement interanual de l’atur, i passa a ser la segona illa on més decreix la proporció de la xifra d’aturats, només superada, per poc, per Eivissa, amb un -10,9%.
D’altra banda, a Formentera s’han inscrit un total de 1.068 persones com a demandants d’ocupació durant el maig, una xifra que representa una disminució del -36,7% respecte al mateix període de l’any passat.
En l’àmbit autonòmic, la xifra d’aturats registrats arriba a les 75.351 persones, cosa que representa una caiguda del -8,2% respecte a l’abril, però en canvi, si es compara amb la xifra de l’any passat, el maig ha registrat un lleuger increment de l’atur del 0,9%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES