TOP
Imatge aèria de la platja de Migjorn, en primer terme. Foto: Sergi Candelas.

Formentera és l’única illa balear que passa a fase 3

Formentera serà l’única illa Balear que passarà dilluns 1 de juny a la fase 3 (o fase avançada) de la desescalada del confinament, segons ha anunciat aquest vespre el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón. A més de Formentera, passen a la fase 3 les canàries El Hierro, La Gomera i La Graciosa.
D’aquesta manera, l’executiu central manté almenys una setmana més a la resta de l’arxipèlag balear en fase 2, perquè “es vol ser prudent i mantenir el criteri de 14 dies de permanència en cadascuna de les fases per poder avaluar l’evolució epidemiològica”. Recordem la recent petició del Govern balear en el sentit que tot l’arxipèlag passés a la fase 3 el dilluns vinent, una situació que hagués permès la mobilitat interilles.

Mobilitat entre illes
Tot i això, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, espera que l’ordre ministerial que concretarà els detalls de la fase 3 així com les condicions de mobilitat, introdueixi canvis per permetre, almenys, els desplaçaments entre les illes, encara que la resta de les Balears no passin de fase.
Així mateix, Ferrer assegura que el canvi de fase suposa un pas més cap a la “nova normalitat”, però demana prudència per no fer passos enrere. A més, la presidenta indica que fins que tot l’estat no es trobi en fase 3 no es podrà rebre visitants i serà difícil reactivar l’economia insular.

Fase 3
Segons avançà el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el passat 28 d’abril, en la fase 3 o avançada, es flexibilitzarà la mobilitat general, tot i que, fora de casa i en transport públic s’haurà d’emprar mascareta. En l’àmbit comercial s’haurà de respectar una distància mínima de dos metres i l’aforament dels locals no podrà depassar el 50%. En la restauració se suavitzaran les condicions si bé es mantindran les estrictes mesures de separació entre el públic.

 

Compartir

PROGRAMES