TOP
Santi Palacios (Foto: Formentera Fotogràfica)

Formentera Fotogràfica: xerrem amb en Santi Palacios, testimoni de la matança de Butxa a Ucraïna

Ahir entrevistàrem al prestigiós fotoperiodista Santi Palacios, guanyador del World PRess Photo i del Nacional de de Fotoperiodisme en dos anys seguits, entre molts altres guardons. És col·laborador habitual de l’agència Associated Press entre altres mitjans i recentment ha estat treballant a Ucraïna, d’on acaba de tornar i on ha cobert tant l’aspecte humà dels refugiats com el vessant bèl·lic des del front militar.

En poc més de 15 dies el tindrem a Formentera per prendre part al Formentera Fotogràfica on durà conjuntament amb Emilio Morenatti debatran sobre els reptes del fotoperiodisme avui, amb els antics valors que sostenien el seu prestigi -com la fe en la seva veracitat- posats en qüestió, sotmès a un greu afebliment empresarial i amb el seu impacte social diluït en el gran oceà del bombardeig de les imatges. El fotoperiodisme s’enfronta a la creuada de renovar tant la seva funció com la seva pròpia mirada i les narratives visuals que li permetin continuar mantenint el diàleg amb una ciutadania que, a instàncies dels canvis tecnològics, ha canviat la seva manera de relacionar-se amb la imatge i els mitjans de comunicació.

Escolteu aquí l’entrevista, on ens explica, entre moltes altres coses, ell que va estar a Butxa força dies investigant i documentant les atrocitats de la guerra, com ha de fer front al qüestionament de la seva feina en el món de les xarxes socials.

 

 

Compartir

PROGRAMES