Formentera insta l’Estat a consensuar acords per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

El Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del ple de juliol que ha aprovat, entre altres, una proposta presentada per Sa Unió i transaccionada amb l’equip de govern de GxF i PSOE, que insta al govern de l’Estat que «treballi per consensuar els acords internacionals necessaris» amb l’objectiu de controlar el moviment de les persones contagiades per la covid abans que surtin dels seus països d’origen; així com establir un sistema en l’àmbit nacional i internacional que acrediti que la persona titular no està contagiada. També es demana un protocol que garanteixi la cobertura de les despeses per l’aïllament d’una persona estrangera afectada per la covid i que estableixi un preu màxim per a les proves de contagi.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha assegurat que «l’objectiu és aconseguir un consens nacional i internacional per poder garantir la seguretat sanitària a escala europea quan es viatja». «Tenim claríssima l’enorme complexitat d’aquest problema, però això la demanda és que es consensuï i continuï treballant en l’àmbit europeu perquè es puguin trobar solucions que permetin l’equilibri entre la seguretat sanitària i la reactivació econòmica turística», ha remarcat la presidenta.

Gestió local dels superàvits
Així mateix, s’ha aprovat instar al govern de l’Estat que respecti i garanteixi l’autonomia de les entitats locals per a la gestió dels seus propis recursos econòmics i que així mateix, l’Estat flexibilitzi les condicions perquè les administracions locals «puguin fer servir els seus superàvits i romanents per impulsar els plans d’actuacions necessàries per a superar la crisi causada per la covid», tal com ha destacat el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, que ha assenyalat que les entitats locals han assumit, «moltes vegades, competències que no són pròpies, sense rebre en molt dels casos, el finançament adequat per part de les comunitats autònomes i l’Estat».

Ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola
El ple va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició l’ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola, en resposta a les recomanacions de l’Institut d’Estudis Eivissencs. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat les aportacions fetes per poder continuar amb l’expedient d’incoació d’aquest molí com Bé d’Interès Cultural, «Es tracta d’una protecció més innovadora que també s’aplica a altres llocs de les Illes; d’aquesta manera l’entorn proposat del molí Vell de la Mola s’adapta més a la realitat del terreny», ha assenyalat.

Altres propostes
El ple també ha aprovat una altra proposta de Sa Unió, transaccionada amb els partits de l’equip de govern, GxF i PSOE, en la qual el Consell estudiarà la possibilitat d’implantar la cita prèvia telemàtica en serveis com l’ITV, OAC, etc.
D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat les bases de l’acció concertada entre el CIF i l’Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) per la producció de continguts de l’emissora pública Ràdio Illa per a l’any 2020. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha aprofitat per destacar «la tasca desinteressada que fa ACAF com a associació per a fer realitat una ràdio de proximitat i també agrair la feina que fan els professionals d’aquesta emissora per informar la ciutadania de l’illa i, en especial, durant el confinament».

About Author

1 comentario

  1. Pingback: Valoracions del PSOE, Sa Unió i GxF sobre el Ple del mes de juliol | RadioIlla Notícies Formentera

Deixa una resposta

background