TOP
Ple ordinari de març. CIF

Formentera modifica el PTI per dotar de sanejament es Ca Marí

El Ple del Consell de Formentera ha donat suport, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, a la proposta d’aprovació inicial de la modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular, referent a la zona des Ca Marí. Aquesta modificació té per objecte que el Consell aconsegueixi un terreny d’ús públic on instal·lar el bombeig d’aigües residuals per dotar de xarxa de sanejament aquest nucli urbà.
A aquest terreny, proper a la mar, se li podran donar també altres usos amb nous equipaments o serveis que decideixi dur endavant la institució insular en consens amb l’Associació de Veïns.

ACAF-Ràdio Illa
El Ple ha donat suport unànime a la proposta d’aprovació de les bases reguladores per a l’acció concertada amb ACAF. Aquesta acció concertada, que enguany ha augmentat, està dotada amb 60.000 € i s’atorga a ACAF, que gestiona Ràdio Illa, la ràdio pública de Formentera.
La dotació s’atorga per a la producció dels continguts de l’emissora insular de radiodifusió, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual en l’àmbit de Formentera.

Tarifes de taxis
El Ple també ha aprovat per acord de tots els grups l’actualització de les tarifes dels taxis de Formentera per a aquest 2022. L’actualització es fa a petició de l’Associació de Taxis de Formentera, la darrera es va fer el 2019. La pujada de les tarifes aprovada és del 6,5% i es remetrà al Govern balear, administració competent que decideix finalment si la pujada es fa efectiva. L’estudi que justifica aquesta petició es va fer al mes de gener, abans de la crisi de carburants actual, per la qual cosa no té en compte la situació generada per la crisi actual.

Regulació de l’accés as Cap de Barbaria
També dins l’ordre del dia, ha rebut el suport de GxF-PSOE i l’abstenció de Sa Unió la proposta d’acord per regular l’accés a sa Tanca d’Allà Dins per a aquest 2022. Per sisena temporada, es tornarà a regular l’accés a aquesta zona dels vehicles de motor. La regulació es farà en les mateixes dates del 2019, any prepandèmia, del 15 de maig al 15 d’octubre de 2022.
Aquesta mesura ha comportat l’augment de l’afluència de vianants i ciclistes en un 62% i s’ha fet sense tenir problemes de saturació, ni d’aglomeracions, ni d’agressions a l’entorn natural. Cal recordar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes. Així mateix, s’hi permet l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Altres proposicions
D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat l’inici del procediment per a l’extinció del consorci Centre Balears Europa i per a la creació successiva d’una nova fundació del sector públic instrumental autonòmic. Aquesta nova figura jurídica permetrà una gestió més àgil dels fons europeus i una millor acció exterior de la comunitat autònoma dins la Unió Europea.

Així mateix, s’ha donat suport, per part de tots els grups, a una proposició de Sa Unió modificada a la Comissió Informativa per instar el Consell a renovar de forma automàtica la bonificació anual per estacionar de franc a Formentera als usuaris residents que no hagin modificat la seva autorització inicial. S’ha acordat aplicar aquest canvi a partir de l’any vinent.

Suport a les mesures de diàleg social per fer front a l’impacte de la guerra a Ucraïna
D’altra banda, el Ple ha aprovat, amb el suport de GxF i PSOE i el vot en contra de Sa Unió, una proposta transaccionada presentada per l’equip de govern de suport a les mesures de diàleg social presentades dins del Pacte de Reactivació de les Illes Balears per fer front a l’impacte econòmic i social generat per la guerra a Ucraïna.
En la proposta, se sol·licita a les institucions implicades la implementació d’aquestes setanta mesures aprovades i la seva posada en marxa amb la celeritat més gran possible. Des del Consell es recorda que pel que fa a l’impacte econòmic per l’escalada del cost energètic a Formentera, la situació pot ser encara més greu per mor de la triple insularitat i per la necessitat del transport de totes les matèries primeres a l’illa pel canal marítim. Per això, es defensa posar en marxa totes les mesures de contingència necessàries fins a la finalització dels efectes de la crisi produïda per la guerra.

Horaris de la Biblioteca
Finalment, s’ha aprovat per unanimitat una proposició de l’oposició, modificada a la Comissió Informativa, per instar el Consell a estudiar i reorganitzar la Biblioteca Marià Villangómez, per ampliar-ne el servei els divendres a la tarda i els dissabtes al matí al més aviat possible i, així, donar resposta a aquesta demanda social.

Compartir

PROGRAMES