TOP
Instantània de la reunió amb comerciants de Formentera. Foto: CIF

Formentera prepara un pla d’enfortiment del comerç i la potenciació de la campanya de Nadal

La consellera de Comerç Ana Juan, es va reunir ahir amb una representació de comerciants de l’illa per presentar les línies de treball de la conselleria i preparar noves accions comercials de cara a l’hivern i la temporada vinent. La trobada es va celebrar al cinema de Sant Francesc i va comptar amb la participació de prop de mig centenar de comerciants i de representants dels mercats d’artesans de l’illa.
Juan ha destacat que l’alta participació “demostra l’interès dels comerciants en treballar de manera conjunta amb el Consell i associacions per millorar un sector essencial en la nostra societat”. “Hem recollit els suggeriments i les inquietuds dels comerciants i també els hem explicat els plans presents i futurs que aplicarem per donar un impuls al sector”, ha explicat la consellera que també va animar els comerciants a proposar idees i iniciatives que es puguin posar en pràctica.

Enfortiment del comerç local
Entre les noves accions, Juan va explicar que en el debat de l’estat es va aprovar per unanimitat la realització d’un pla d’impuls del comerç local per a l’enfortiment i dinamització del sector, “un pla que començarà a aplicar-se pròximament i que comptarà, entre altres accions, amb la celebració de cursos de formació pels comerciants, que els ajudin a millorar la seva competència i el seu negoci”.

Campanya de Nadal
La consellera també ha explicat que enguany, per mor de la pandèmia, les festes de Nadal se celebraran de manera diferent, però que ja s’estan preparant noves accions per donar-li més protagonisme al petit comerç. “En primer lloc, reforçarem la campanya de Nadal de Compra a Casa, amb premis més importants, i també volem que el comerç tingui més presència al carrer. Fomentarem el producte local i la compra en el comerç de proximitat. Amb els comerciants hem parlat de les possibilitats que tenim enguany per desenvolupar diferents iniciatives i també hem parlat de la il·luminació nadalenca”. Part d’aquestes iniciatives es finançaran amb el conveni Cel Obert, signat recentment amb el Govern balear.

Mesures de bonificació
En la trobada, on també va participar la tècnica de Comerç Amalia Mora, es van explicar les mesures de bonificació que s’han aplicat als comerciants durant l’estat d’alarma i també es va anunciar que des del Consell s’estan estudiant altres bonificacions de taxes de cara a l’any vinent.
A més, Ana Juan, va enumerar les iniciatives que enguany s’han desenvolupat des del Consell durant la pandèmia per impulsar el petit comerç i el producte local, accions que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, la Cambra de Comerç, la direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells insulars, així com la posada en marxa de la nova web ‘Compra a Casa’, www.compraacasa.com

Compartir

PROGRAMES