TOP
Instantània de la reunió. CIF

Formentera presentarà esmenes a la llei turística

Avui s’ha celebrat una nova reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT), a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer, representants del sector turístic de l’illa de Formentera, com l’Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, així com representants dels partits polítics i sindicats.

La responsable de Turisme ha traslladat l’anàlisi del document i ha recollit el “parer i les aportacions” del sector sobre la modificació de la llei de turisme aprovada pel Govern, “per consensuar unes esmenes que es traslladaran al Parlament balear”.

Propostes de la COPT
– Pel que fa al Pla de circularitat, es faran propostes per tractar d’ajudar a les petites empreses així com trobar acompanyament per a implementar aquestes mesures i aconseguir la certificació d’empresa circular.

– També s’han analitzat solucions per facilitar el coneixement de la petjada de carboni per pernoctació, una de les mesures del Pla, i per conèixer aquesta dada no sols dels turistes que pernocten sinó també dels que venen en excursió d’un dia.

– També es considera que necessària una ampliació de la publicitat que es faci sobre el producte local, incloent-hi tot el producte balear.

– D’altra banda, s’estudia que la COPT s’encarregui no només d’avaluar les dispenses per al compliment de les mesures de circularitat, sinó també de dispensar-les quan no es puguin complir, així com d’agilitzar els expedientes de millora i modernització d’establiments.

– Pel que fa a la moratòria de les places turístiques, s’ha considerat necessari estudiar la incorporació d’un article específic per Formentera perquè tinguin les mateixes dispenses que els hotels (amb relació a tràmits iniciats) i es puguin regularitzar si han realitzat les inversions i feines necessàries per poder comercialitzar-les turísticament i complir amb el pla de Qualitat.

“En definitiva treballar perquè s’adapti la llei a les necessitats de Formentera”, ha explicat Alejandra Ferrer, que ha afegit que “ens hagués agradat haver participat abans en l’elaboració de la llei, però ho farem ara a través d’esmenes al projecte de llei que presentarem al Parlament de les Illes Balears”.

Compartir

PROGRAMES