TOP
Aparcament ple a ses Illetes. Arxiu

Formentera rebrà 2 milions d’euros per a plans de sostenibilitat turística

El Govern ha aprovat la concessió d’una subvenció directa de 2 milions d’euros al Consell de Formentera per a l’execució de plans de sostenibilitat turística en destinacions (PSTD) corresponents a la convocatòria extraordinària del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinacions del 2021.

Transició verda i digital
Aquests plans s’emmarquen dins el programa estatal per a la modernització de l’economia, així com la recuperació del creixement econòmic i la creació d’ocupació, i es configuren com a mecanismes d’actuació entre els tres nivells de l’Administració (Estat, Govern i Consell) i amb el sector privat. L’objectiu és aconseguir que s’escometin actuacions transformadores en el sector turístic en els àmbits de la transició verda, la transició digital i la millora de la competitivitat turística.

D’acord amb el programa de plans de sostenibilitat turística en destinacions, les comunitats autònomes van presentar els seus diferents plans territorials en aquest àmbit, elaborats mitjançant un procés participatiu i de col·laboració entre les tres administracions competents i els diferents actors públics i privats de l’ecosistema turístic de la destinació.

Aquest programa és un pla impulsat pel Govern central de suport a la inversió en actuacions d’impuls, adequació i millora de les destinacions turístiques amb la finalitat d’augmentar i millorar la seva sostenibilitat. Els beneficiaris d’aquests plans són les entitats locals i el model de finançament amb el qual compten es reparteix entre l’Administració General de l’Estat (l’aportació del qual pot arribar fins al 40% del total del projecte), les comunitats autònomes i les administracions locals receptores del pla.

El programa ha estat elaborat per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) amb la participació de les comunitats autònomes i, en el cas de les Illes Balears, la presentació de projectes aptes per ser concedits va ser coordinada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la Direcció General de Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

Compartir

Comentaris (1)

  • xavier llobet

    Heu exemplificat perfectament amb la foto la millora de la competitivitat turística privada que interesa al sector

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES