TOP
Sanz durant la seva intervenció d’avui al Parlament. YT

Formentera rebrà inversions de 2,2 milions dels fons europeus els mesos vinents

El conseller balear de fons europeus, Miquel Company, ha anunciat al ple del Parlament, a pregunta del diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, que Formentera rebrà prop de 2,2 milions dels fons europeus Next Generation els mesos vinents. Amb aquests sous, es construirà un habitatge per acollir menors per valor de 133.000 euros; es faran accions en matèria de regadius i regeneració d’aigües per valor d’1.060.000 euros; es crearan 26 places de 0-3 anys; i es duran a terme quatre actuacions per a la sostenibilitat, la potenciació de la mobilitat sostenible i el coneixement per valor d’1 milió d’euros. D’altra banda, el conseller ha comunicat que les empreses de Formentera també es podran acollir a diversos ajuts.

Planta de compostatge
Sanz ha dit que les xifres “permetran que la nostra illa millori tant projectes que ja té en marxa, com altres de nous, per avançar cap a la transició energètica i l’economia circular”.
Així mateix, el diputat per Formentera ha afirmat que seria “important aprofitar els pròxims fons Next Generation per a la planta de compostatge” que està prevista al Pla Director Sectorial de Residus i que suposaria un esforç pressupostari pràcticament impossible per al Consell.

Jornada laboral de 4 dies
D’altra banda, el diputat ha votat a favor de la PNL relativa a una jornada laboral de 4 dies. Sanz ha assegurat que es tracta d’una primera passa, però que el més rellevant és defugir d’un model presencialista on “estar present al lloc de treball sigui la màxima”.
Segons Sanz, s’ha de fer un canvi cap a un model on les empreses cuidin dels treballadors perquè aquests “puguin conciliar de veres la vida familiar i laboral”. Sanz ha recordat que “a altres països de l’entorn europeu, com a Bèlgica, ja s’està treballant amb una reforma laboral que comporti una reducció de la jornada laboral” i que “les hores al lloc de treball han de combinar productivitat i satisfacció”. Al respecte, ha recordat que la reforma laboral recentment aprovada, incorpora mesures en aquesta mateixa línia.
Finalment, el diputat ha aprofitat la seva intervenció a la tribuna del Parlament per valorar “el 8 de març, dia de la dona treballadora, l’adaptació dels llocs de treball per a la cura de les famílies”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES