TOP
Es demana finançament per a la millora de la gestió de l’aigua, dels residus i de l’accessibilitat.

Formentera reclama finançament per fer millores as Pujols

El Consell ha demanat al Govern balear finançament per a dur a terme millores al nucli turístic des Pujols. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha escrit una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, recordant el seu compromís i el del Ministeri de Turisme de finançar un “projecte de destinació turística consolidada”, segons recull la missiva.

Finançament per a totes les illes excepte Formentera
Ferrer ha recordat que “a l’edició de 2019 de la World Travel Market de Londres es va fer una presentació conjunta entre la ministra de Turisme, els Consells insulars i la Comunitat Autònoma on es va fer públic el finançament de diferents projectes d’inversió al sector turístic balear. Totes les illes, excepte Formentera, varen rebre finançament i la ministra i la presidenta Armengol es varen comprometre a destinar-hi una nova partida per a l’any 2020”.
En aquest sentit, segons afegeix a la carta, el passat mes de juny, la Comissió Sectorial de Turisme, depenent de la Secretaria d’Estat de Turisme, aprovava el “Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins”. Des del Consell de Formentera es va presentar un projecte per millorar la imatge turística per excel·lència de l’illa, es Pujols, aconseguint la seva millora de la gestió de l’aigua, dels residus i de l’accessibilitat per totes les persones, treballant per una illa més sostenible.
Aquest projecte, que responia a un dels objectius del programa: el de donar suport a la reconversió dels destins turístics pioners per mantenir el seu atractiu i competitivitat, no va obtenir el vistiplau del Ministeri.

Nova petició
Arran de l’anunci per part de la presidenta del Govern del passat 30 d’octubre, de l’acord amb el Ministeri que permetrà la inversió de 100 milions d’euros (2021-2023) per a la recuperació i millora del sector turístic balear, “des del Consell de Formentera reiterem la necessitat que arribin part d’aquests fons a la nostra illa i insistim en l’interès en què es pugui finançar amb aquests fons el projecte Reconversió de zones i equipaments públics. Pla de millora del nucli turístic d’es Pujols, Fase II.”, ha reclamat Alejandra Ferrer.
Així mateix, Ferrer ha sol·licitat el compromís d’Armengol “perquè arribi la partida econòmica necessària i suficient per a poder executar aquest projecte, cabdal per a la recuperació econòmica i turística de la nostra illa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES