TOP
Un ferri sortint de la Savina.

Formentera recupera el dilluns vinent la connexió de les 6.00 h

El servei marítim de les 6.00 h del matí de Formentera a Eivissa operat per la naviliera Baleària es posarà en funcionament a partir del dilluns dia 16 de novembre, segons han anunciat avui el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; el president de Baleària, Adolfo Utor; i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.
Amb aquest nou acord, se satisfà la demanda de Formentera de mantenir durant tot l’any un enllaç marítim amb Eivissa a les 6.00 h, des del port de la Savina, i es donarà compliment a la Llei de Transport Marítim.
El conseller Marc Pons ha explicat que l’acord no suposa cap despesa econòmica per al Govern i ha remarcat la disposició de l’empresa per garantir aquesta connexió tan important per als residents a Formentera.
El conseller ha recordat que abans de la declaració de l’estat d’alarma s’havia arribat a un acord per garantir tots els serveis, inclosa la barca de primera hora, però que llavors la situació va canviar radicalment, amb el tancament de ports i l’establiment de rutes mínimes. Progressivament, s’han recuperat i ara s’incorpora la barca de primera hora.

Nou objectiu: aconseguir el trajecte de tornada a les 22.30 h
D’acord amb la Llei 11/2010, les franges horàries en cada sentit dels serveis de transport marítim estableixen deu freqüències diàries, i a partir del pròxim dilluns es compliran totes. La darrera barca que surt d’Eivissa cap a la Savina és a les 21.30 h. Si bé des de l’Àrea de Mobilitat insular s’ha indicat a Ràdio Illa que se segueix treballant per aconseguir un trajecte a les 22.30 h de Vila a la Savina.
Segons ha explicat el president de Baleària, Adolfo Utor, el servei de les 6.00 h serà operat de dilluns a divendres per un dels ‘eco fast ferry’ exclusius per a passatgers que la naviliera Baleària va incorporar fa dos anys, dissenyats especialment per a la ruta i que han permès millorar l’ecoeficiència de Baleària en les connexions entre Eivissa i Formentera.
Utor ha recordat l’esforç econòmic que suposa donar aquest servei en el context actual afegit també a l’esforç personal de les tripulacions.
El president de Balèaria ha afegit que es mantindran les connexions directes de Formentera amb la península tot l’any amb el fast ferry Ramon Llull, “en la mesura que el context ho permeti”, el que farà possible trencar amb l’aïllament de Formentera.

Compartir

PROGRAMES