Formentera registra la xifra més baixa d’accidents laborals de les Balears

La nostra illa té una taxa de 2.999 sinistres laborals per cada 100.000 habitants, i a més es registra un descens significatiu respecte el 2016, any en què es comptabilitzaren 3.441 accidents per cada 100.000 residents.
Ara bé, en el conjunt de la comunitat, les illes acumulen cinc anys consecutius amb un creixement de la sinistralitat laboral, amb un percentatge del 25% i continuen liderant el rànquing estatal.
La conselleria balear de treball ha destacat que han pujat lleugerament «els accidents lleus», mentre que els greus «s’han reduït dos punts». La construcció segueix sent el sector que acumula més accidents. En canvi, altres sectors que tradicionalment lideraven aquest rànquing i que han tengut un increment d’afiliació de treballadors com l’hostaleria o els serveis, han tengut menys sinistres.

Els treballadors nous tenen més probabilitats de patir un accident
A més, es registra un major el risc de sinistralitat entre els empleats que fa poc temps que treballen a les seves empreses, especialment entre els que fa menys de tres mesos que estan contractats. En aquest sentit, el Govern balear ha assenyalat que «la temporalitat i la precarietat són factors que condicionen de forma determinant a l’hora de patir un accident».
D’altra banda, durant el 2017 la inspecció de Treball va proposar sancions per valor d’1,7 milions d’euros, amb 614 actes d’infracció, un 17% més respecte a 2.016. El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha assenyalat que «s’incidirà en la vigilància al sector de la construcció gràcies als més de 39 tècnics en Salut Laboral».

About Author

Comments are closed.

background