Formentera reivindica les feines de la dona al món rural

Aquest dijous, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la dona en el món rural, la presidenta Alejandra Ferrer i el conseller de Medi Rural, Josep Marí, han visitat l’exposició fotogràfica Homenatge a la dona de Formentera en el seu primer dia d’obertura.
L’exposició recull una selecció de 26 instantànies on són representades dones del món rural de Formentera en diferents situacions. Les fotografies estan datades entre l’any 1950 i l’actualitat i pertanyen al fons de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell de Formentera. Els autors de les fotografies són Pere Català i Roca, Helga Sittl, Melba Levick, Rafael Bataller i Giralt i participants del concurs de fotografia de Beni Trutmann.
La mostra es pot visitar entre avui dia 15 i el dissabte 31 d’octubre al pati interior del Centre Antoni Tur «Gabrielet» de Sant Francesc. L’horari és de 9 a 14 h de dilluns a dissabte.

Treballar per la igualtat
La presidenta ha destacat que amb aquesta mostra s’ha volgut representar totes les feines que feien les dones al món rural de la nostra illa i que «mereix un homenatge». Alejandra Ferrer ha destacat la similitud de les tasques de les dones en el passat i avui dia, «hi ha una dona filant que a la vegada gronxa a un infant, la d’avui seria una dona amb l’ordinador fent teletreball que a la vegada intenta entretenir els boixos, són històries que es repeteixen i deixen constància de la importància de les dones d’abans i d’avui, i de la importància de seguir treballant per la igualtat entre homes i dones».
Per la seva part, el conseller de Medi Rural ha explicat que amb aquesta mostra es vol retre un homenatge a la dona del món rural de Formentera i valorar la multifuncionalitat de les seves feines.

About Author

Deixa una resposta

background