TOP
Els premiats a la Gala de l’Esport 2022. José Antonio Arribas.

Formentera ret homenatge als seus esportistes

Formentera ha celebrat avui a la Sala de Cultura la Gala de l’Esport per rendir homenatge als esportistes, clubs, voluntaris, patrocinadors i les persones que durant els anys 2020 i 2021 han destacat en l’àmbit de l’esport illenc. Andrea Romero i Mateo Sanz, han estat proclamats millors esportistes femení i masculí dels dos darrers anys. La gala, que ha estat presentada per la periodista esportiva Maria Mayans, ha comptat amb exhibicions de karate, taekwondo i patinatge artístic. La podeu recuperar en aquest enllaç.

Exhibició de patinatge. José Antonio Arribas.

 

La festa esportiva ha reconegut també com a millor club, al Club Bàsket Formentera, com a millors equips, al Cosmitos Esportiu i a la SD Formentera, com a millors esportistes promeses a Helena Lafuente i Mateo Jiménez; al millor entrenador, Alex Figueiras; al millor d’acord amb els valors de l’esport, el veterà ciclista Agustín Moya; a la millor persona física que hagi tengut més relleu en la tasca del foment de l’esport, a Maria del Carmen Costa i a la companyia Trasmapi com a millor entitat patrocinadora.

Exhibició de taekwondo. José Antonio Arribas.

 

La gala també ha reconegut els millors esportistes en cadascuna de les especialitats que varen presentar candidatura als premis. Les persones premiades han estat: Luka Romero (futbol), Roger Márquez (tennis), Alex Büchau (surf de vela), Andrea Romero (atletisme), Pamela Torres (judo), Darío Ibañez (ciclisme), Martí Juan (triatló), Carla Santamaría (tir amb arc), Paula Escandell (taekwondo) i Verónica Luceno (fútbol sala).

Reivindicació feminista
La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha tancat l’acte i després de felicitar totes les persones i entitats guardonades, ha destacat que aquesta festa és sobretot un reconeixement a totes les persones que fan possible l’activitat esportiva a l’illa. “L’esport suma i ens enriqueix com a societat, per això mai hem de perdre la importància que té com a transformador social, com a eina que ajuda a la participació, a la integració social, a la igualtat… L’esport ens ajuda a trencar barreres i a superar prejudicis que lamentablement encara arrossegam, i des del Consell continuarem promocionant i accentuant els seus valors des de la base i la promoció”.

El públic ha omplert la sala de cultura.

 

Així mateix, Juan ha reivindicat l’esport femení, fent esment al que ha definit com un “incident” que va tenir lloc a les xarxes socials fa unes setmanes, arran que el Cosmitos presentàs la nova capitana del primer equip, Esther Mena. La presidenta ha lamentat que un usuari respongués a l’anunci “qüestionant d’una forma poc elegant” que el terme ‘capità’ es pogués emprar també en femení. Juan ha desitjat que aquesta persona “hagi sortit del seu error (…) més social que gramatical i propi d’un altre segle” i l’ha convidat a “que obri els ulls i miri al seu voltant”, tot afegint: “A Formentera tenim capitanes en el futbol sala, a l’atletisme, en el judo, a la vela… i també tenim capitanes a l’educació, a la sanitat, a l’empresa o al camp”.

Els alumnes de l’IES Marc Ferrer han preparat el refrigeri de després de la gala.

 

Per la seva part, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha agraït la feina de “tota la família de l’esport illenc, especialment en anys tan complicats com els de la pandèmia” i ha fet un reconeixement especial “a totes les persones voluntàries que col·laboren en els esdeveniments perquè sense elles seria impossible poder organitzar aquestes proves”.
Després de l’acte, els alumnes del mòdul de cuina i serveis de l’IES Marc Ferrer han ofert un aperitiu a totes i tots els guardonats i al públic assistent.

Compartir

PROGRAMES