TOP
A Balears, seran més de 3.200 establiments els que se sumaran enguany a aquesta iniciativa.

Formentera se suma a la campanya Banderes Verdes d’Ecovidrio

Més de 150 establiments hotelers de Formentera participaran aquest estiu a la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, que cerca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

Així, Formentera optarà a una de les dues banderes verdes que Ecovidrio atorga a les Illes Balears, un reconeixement que en la passada edició va anar a parar a Sant Antoni de Portmany.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre a zones costaneres ocasionat pel turisme. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen al mercat són generats pel sector hoteler, per la qual cosa la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

En total, a Balears, seran 28 municipis i més de 3.200 establiments hotelers els que se sumaran enguany a la iniciativa amb l’objectiu d’incrementar, un any més, la recollida selectiva d’envasos de vidre durant la temporada turística. L’any passat es van recollir més de 12.000 tones d’envasos de vidre, un 28% més que l’estiu del 2021. El reciclatge d’aquest material ha aconseguit evitar l’emissió de 7.000 tones de CO₂, l’equivalent a retirar més de 3.000 cotxes de la circulació durant un any; evitar l’extracció de 14.400 tones de matèries primeres, el pes de la Torre Eiffel; i l’estalvi de 8.600 MWh d’energia.

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hotelera
En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Segons la I edició d’aquest baròmetre, que va comptar amb la participació de més de 2.100 locals d’hostaleria, 6 de cada 10 establiments de les zones costaneres de les Illes Balears apliquen ja mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. Les Balears es van situar amb un índex de sostenibilitat de 6,6 sobre 10.

Moviment consolidat a favor de la sostenibilitat
Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a escala estatal, aquesta campanya es desenvoluparà enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hotelers. En total, enguany, es lliuraran nou Banderes Verdes en tot l’estat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES