TOP
El sector de la construcció ha fet 56 noves contractacions. 7bts

Formentera tanca el gener amb un 55% menys d’atur que un any enrere

La desocupació a Formentera ha baixat un 55,1% en comparació a ara fa un any, essent 119 persones les que s’han registrat com a aturades el passat mes de gener.
A la nostra illa, aquesta minva es tradueix en 146 persones en situació d’atur menys que ara fa un any i 16 menys que al desembre, un 11,9% de variació intermensual marcant un total de 1.340 demandants d’ocupació.

Contractacions
Pel que fa als 134 contractes registrats durant el gener, aquests suposen una variació interanual negativa d’un 11,3% en el global, mentre que les dades de contractació respecte del mes de desembre són positives, amb un 22,9%, que es tradueix en una pujada del 43,8% en les contractacions d’homes i un descens del 6,7% en les dones contractades.

Cal destacar que la gran majoria de noves contractacions del mes passat a la nostra illa han estat de caràcter indefinit, 107, per les 27 de caràcter temporal que s’han formalitzat.

Per sectors, el de serveis, amb 73 noves contractacions (23 a l’hostaleria, 19 al comerç i 31 a la resta de serveis), és seguit per la construcció, amb 56 noves contractacions, mentre que la indústria, amb 4 contractes nous, i l’agricultura amb 1, tanquen la llista de sectors amb noves incorporacions.

Pel que fa a la mitjana d’afiliació interanual, aquesta ha passat de 2.672 persones el desembre del 2021 a 2.746 el passat desembre, amb un augment del 2,8%.

Nou màxim històric a l’afiliació de les Illes Balears
L’afiliació registra un nou màxim històric en un mes de gener: 451.815 persones afiliades, un total de 17.822 més que l’any passat, cosa que suposa un increment net del 4,1% respecte de gener del 2022. És el quinzè mes consecutiu que Balears reflecteix un increment interanual amb registres històrics, la qual cosa indica que el comportament del mercat laboral no és conjuntural i segueix una tendència clara de creació d’ocupació, d’una forma més intensa que en el conjunt de l’Estat.

L’increment del 4,1% interanual d’afiliació és una dada que ja supera l’efecte rebot de la pandèmia, i suposa un increment molt elevat, a més amb un alt nivell d’estabilització d’ocupació, ja que la contractació indefinida assoleix quasi el 68% al gener, el que suposa que en un any s’ha capgirat la manera de contractar a les Illes.

Balears és, al costat de Canàries, la Comunitat que més ocupació ha generat al gener, tenint en compte a més que es tracta d’un període de menor activitat, a causa de l’estacionalitat de l’activitat turística.

Respecte al mes de desembre, l’afiliació va caure un 1,3%, amb 6.206 persones afiliades menys, una caiguda habitual d’acord amb el component de temporalitat que té l’activitat al nostre arxipèlag.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES