TOP
Servei d’Urologia de l’Hospital de Formentera. Foto: Área de Salut

Gairebé 2500 consultes d’Urologia a Formentera en cinc anys

El Servei d’Urologia de l’Hospital Can Misses es desplaça a l’Hospital de Formentera des de l’estiu de 2015 per passar consulta, amb l’objectiu d’apropar aquest servei i les seves prestacions als residents de la Pitiüsa menor. Des de llavors i fins avui s’han evitat 2.836 trasllats al centre de referència a Eivissa.
Aquestes visites, que van ser en un primer moment amb periodicitat quinzenal, s’ofereixen ara amb caràcter setmanal, i s’adapten així a la demanda assistencial i a les necessitats que han anat sorgint.
Fins al mes de setembre d’enguany l’activitat de consultes del Servei d’Urologia ha arribat gairebé a les 2.454 cites. D’aquestes, 987 han estat primeres consultes i 1.467 han correspost a segones cites o successives. Per anys, el 2015, des de juliol fins a desembre, es van dur a terme 177 consultes; el 2016 es van atendre 496 consultes; el 2017 se’n van fer 505; el 2018, 505 i el 2019, 435, mentre que el 2020 s’han atès 337 consultes fins ara.

Més d’un centenar d’intervencions quirúrgiques
D’altra banda, el 2017 el Servei d’Urologia de Can Misses va iniciar l’activitat quirúrgica a l’Hospital de Formentera. D’aquesta manera, es va convertir en el primer servei quirúrgic que es traslladava a la Pitiüsa del sud per practicar intervencions i evitar així el desplaçament dels pacients i les molèsties derivades del trasllat.
Des de llavors s’han dut a terme més d’un centenar d’operacions, entre cistoscòpies, circumcisions, frenulectomies i vasectomies. Les principals intervencions que s’han practicat han estat cistoscòpies a la bufeta i la uretra, i cirurgia menor ambulatòria.
El Dr. Diego Alonso, responsable del Servei d’Urologia, destaca que «la posada en marxa de l’activitat quirúrgica d’Urologia a Formentera ha suposat un gran salt en la qualitat assistencial que reben els pacients de l’illa, ja que no sols apropa el cirurgià a la seva illa de residència, sinó que s’eviten múltiples desplaçaments amb vaixell. Una gran part de la cartera del Servei d’Urologia s’ofereix a Formentera i es deriven a Can Misses només els casos més complexos».

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES