TOP
L’oficina del SOIB de Formentera és al carrer Pla del Rei de Sant Francesc.

Gener: 482 persones inscrites a l’atur a Formentera

El mes de gener ha conclòs a Formentera amb 482 persones inscrites a l’atur, cosa que suposa una disminució en 19 persones amb relació a desembre i l’augment en 237 aturats (96,7%) en comparació amb el primer mes de l’any 2020. D’aquesta manera, Formentera torna a ser la primera illa de les Balears pel que fa al creixement interanual de l’atur. Eivissa és la segona illa amb pitjors dades, on l’atur interanual ha crescut un 46,7%.
D’altra banda, a Formentera s’han inscrit un total de 2.149 persones com a demandants d’ocupació durant el gener, una xifra que representa un augment del 68,8% respecte al mateix període de l’any passat.

Augment de la contractació en el sector de serveis
La contractació durant el gener ha caigut un 13% en comparació amb el primer mes de 2020 i a Formentera s’han signat un total de 167 acords laborals. D’aquests, la majoria, 82 contractes, són del sector serveis, que creix un 20,6% interanual. La construcció ha arribat a les 77 noves contractacions, cosa que suposa un descens del 34,2% respecte a gener de l’any passat. Així mateix, es manté anecdòtica la contractació en l’agricultura i la indústria, amb un i set acords laborals respectivament.
En l’àmbit autonòmic, la xifra d’aturats registrats arriba a les 83.341 persones, cosa que representa una disminució de l’1,2% respecte al desembre, però en canvi, si es compara amb la xifra de l’any passat, el gener ha registrat un increment de l’atur del 37%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES