El Govern balear demana que no es tirin al vàter les tovalloletes humides

Després de la publicació ahir de les impactants imatges de la costa de Sant Antoni coberta de tovalloletes de bany, la directora general de Recursos Hídrics del Govern, Joana Maria Garau, ha indicat que el cost econòmic per evitar els embussos de les depuradores de Balears a causa d’acumulació de tovalloletes humides seria molt elevat.
La directora general ha assenyalat que aquest és un «problema molt greu» que no només es produeix a Sant Antoni, sinó en moltes altres depuradores de les Balears.

Tovalloletes a Formentera

En aquest sentit cal recordar que l’any passat Ràdio Illa es féu ressò de què a Formentera, Aqualia, ha de revisar el sistema de bombeig cada dues setmanes per evitar els embussos que provoquen les tovalloletes d’un sol ús.
Segons Aqualia, les tovalloletes són les principals causants dels problemes de les xarxes de sanejament i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals.
De fet, fins que no s’instal·laren reixetes a les bombes de succió de les aigües residuals, la revisió i neteja dels passos d’aigua s’havia de fer diàriament en comptes de quinzenalment, com es fa actualment.
El Consell i l’empresa de gestió d’aigua fan una crida a la ciutadania per no llençar les tovalloletes de bany al vàter, ja que triguen uns 4 dies en descompondre’s. En canvi, en contacte amb l’aigua sí que es desintegra la cel·lulosa de què està feta el paper higiènic.

About Author

Comments are closed.

background