El Govern balear multa amb 300.000 euros a Airbnb per l’oferta de lloguer turístic il·legal

Concretament la sanció s’aplica per haver comercialitzat habitatges turístics a Mallorca sense la declaració responsable d’inici d’activitat turística o sense indicar el número d’inscripció turística, preceptes d’obligat compliment segons la Llei de Turisme.
Airbnb ha anunciat que recorrerà la multa perquè segons la multinacional, la sanció «va contra les famílies locals que comparteixen la seva llar i aporten grans beneficis a Mallorca i les Illes».
Recordam que la normativa preveu sancions d’entre 40.000 i 400.000 euros per a les comercialitzadores que incompleixin la llei. El Govern ha indicat que, de moment, aquesta sanció no afecta els propietaris dels immobles que s’ofereixen a Airbnb sense la corresponent autorització. No obstant això, aquests habitatges poden ser objecte d’inspeccions futures. En aquest cas les multes als propietaris oscil·len entre 20.000 i 40.000 euros.
D’altra banda Diario de Ibiza, publica que a l’illa veïna el 29% dels anunciants de la plataforma ofereixen dos o més allotjaments, arribant al cas extrem d’un sol nom, segurament fictici, que ofereix 501 apartaments a l’illa. A més, segons les estimacions del Consell, al voltant del 10% dels immobles que es comercialitzen il·legalment a Eivissa estan en mans de només 12 particulars, gestors o empreses.

About Author

Comments are closed.

background