El Govern identifica 10 aparcaments de Formentera que hauran d’instal·lar plaques fotovoltaiques

El càlcul del Govern balear és que amb aquests 10 aparcaments es podrien generar 1,3 megawatts d’energia elèctrica.
Es tracta d’una mesura anunciada ahir pel conseller balear d’Energia, Marc Pons i que afectarà pàrquings tant públics com privats de més de mil metres quadrats i també a naus i edificis industrials.
Segons Pons, la futura Llei de canvi climàtic estableix que l’adaptació serà progressiva i es preveu fixar un període fins a l’any 2025 perquè es completin les instal·lacions fotovoltaiques en aparcaments que podran tenir forma de pèrgola, un fet que no computaria a efectes d’edificabilitat.
D’altra banda, a partir del 2020, aquelles naus o edificis industrials nous o aquells que passin per reforma integral i tenguin més de 1.000 metres quadrats han de disposar de plaques solars a la coberta.
Cada empresa o institució titular de l’aparcament o nau industrial serà la que decidirà si dedica aquesta energia a l’autoconsum, acorda amb un tercer la seva explotació o incorpora nous serveis als seus clients; com per exemple, punts de recàrrega per als vehicles en els aparcaments.
L’executiu balear ha identificat un total de 745 aparcaments de més de 1.000 metres quadrats: a més dels 10 de Formentera, 538 a Mallorca, 99 a Eivissa i 98 a Menorca.
La superfície potencial és de 880.000 metres quadrats d’aparcaments en el conjunt de les Illes que, amb plaques solars, poden generar fins a 140 megawatts d’energia renovable: és a dir, el 3,5% del consum elèctric de les Illes.

About Author

Comments are closed.

background